Girteka Logistics

Listar alla artiklar taggade med: Girteka Logistics

Girteka har klarat GDP-granskningen för farmaceutiska transporter

För att få transportera farmaceutiska produkter, ställs hårda krav. Girteka Logistics har nu klarat den femte årliga Good Distribution Practice (GDP) med 96,45 procent efter en oberoende granskning. Certifikatet gör det möjligt för företaget att fortsätta transportera farmaceutiska produkter till sina kunder vilka är en viktig del av företagets verksamhet.

Girteka Logistics köper 2 000 Volvolastbilar

Girteka Logistics investerar i 2 000 Volvo FH lastbilar av den senaste generationen. Ökad säkerhet, förbättrad förarkomfort och minskad bränsleförbrukning är några av de förväntade vinsterna med den massiva uppdateringen av fordonsflottan.

F.d. Girtekachaufför: ”Tvingades att bryta mot reglerna”

Vi kan kalla honom Piotr. Han körde för ME Transportas som är en del av litauiska Girteka Logistics. Föraren kontaktade redaktionen i samband med förarprotesterna som uppstod efter att Girteka Logistics sänkt traktamentena till normal nivå. Vi delar med oss av en del av hans story. Girteka Logistics fortsätter att tillbakavisa alla påståenden om missförhållanden.

Girteka omsatte 945 miljoner euro 2019

I början av 2020 var Girteka Logistics redo för ytterligare en period med stark, långvarig tillväxt. Covid-19 och den efterföljande ekonomiska krisen förändrade denna agenda och människor, företag och till och med länder, står nu inför en oväntad situation och en drastisk uppsättning utmaningar. Rapporten för 2019 visar stabilitet.

Strejkande Girtekachaufförer: Pressa oss inte att bryta mot lagar

När Girteka Logistics förares traktamenten sänktes, gick tongångarna höga och den 20 april blev startskottet för en strejk. En representant för chaufförerna valdes ut och ett videomeddelande, med adress till Girtekas ledning, spelades in där förarnas gemensamma önskemål och krav framförs. Den videon, tillsammans med chaufförernas diskussioner i nätgrupper, väcker många frågor.

Litauen skickar humanitär hjälp till Italien

Italien är hårt drabbat av covid-19 och de får nu hjälp av Litauen med att fylla på sin utrustning för att klara vården av dem som insjuknat. Precis som i Sverige, bidrar transportindustrin med kostnadsfria transporter av utrustning för att bekämpa covid-19. Den här gången är det Girteka Logistics som kör.

Girteka Logistics: Ingen strejk

Fredagen den 17 april gick Girteka Logistics ut med att förarnas traktamenten sänkts. Det föranledde protester bland förarna som uppmanade till strejk idag, den 20 april med början klockan 09.00. Nu meddelar Girteka Logistics att inga av deras bilar står stilla vare sig på grund av krisen eller någon strejk.

Girteka har sänkt chaufförernas traktamenten

”Vi sänker inte lönerna. Vi korrigerar traktamentena temporärt”, säger Girteka Logistics, men på internet är chaufförerna mycket upprörda och har bestämt tid och datum för strejk. ”Vi respekterar arbetsmiljölagarna, vilket inkluderar anställdas rätt att strejka”, svarar Girteka Logistics.

SAP och Girteka Logistics digitaliserar transportindustrin

SAP har inlett ett samarbete med Girteka Logistics, Europas största transportföretag inom FTL (Full Truck Load) Girteka Logistics, vill digitalisera hela sin verksamhet som ett led i sin tillväxtplan för 2025 med hjälp av SAP:s tekniska plattform och branschanpassade lösning för transportföretag.

Volvo Trucks nyckelpartner för Girteka Logistics

Ett av Europas största FTL-företag (full truck load) Girteka Logistics, annonserar att de idag får dragbil nr 7 000 levererad. Medan transportindustrin i Europa fortsatt är tämligen fragmenterad, säger Girteka Logistics att deras jämna tillväxt härrör från investeringar i anställda, teknik, driften och miljövänliga lastbilar.