Girteka Logistics köper 2 000 Volvolastbilar

Girteka Logistics investerar i 2 000 Volvo FH lastbilar av den senaste generationen. Ökad säkerhet, förbättrad förarkomfort och minskad bränsleförbrukning är några av de förväntade vinsterna med den massiva uppdateringen av fordonsflottan.
Chaufförspodden – Exklusivt


Girteka Logistics, baserat i Litauen, har 15 000 lastbilsförare och 8 000 lastbilar och bedriver omfattande verksamhet i Europa and Ryssland.

Edvardas Liachovičius, vd för Girteka Logistics.
– Den nya Volvo FH modellen förenar tillförlitlighet med hög bränsleeffektivitet samtidigt som den erbjuder förarna en bra arbetsmiljö. Med denna investering kommer vi att bidra till ökad säkerhet på vägarna, men också lägre utsläpp tack vare bränsleeffektiviteten. Vi är glada över att samverka med Volvo Lastvagnar på resan mot noll olyckor och minskad miljöpåverkan, säger han.

Volvo Lastvagnar lanserade nyligen ett helt nytt sortiment av tunga lastbilar, inklusive flaggskeppet för långväga transporter, Volvo FH. Bland uppdateringarna finns ett nytt förargränssnitt och förbättrad bränsleeffektivitet. Som tillval märks adaptiva helljusstrålkastare för ökad säkerhet.

Utöver detta finns en uppdaterad version av Volvo FH med I-Save som kombinerar en extra bränslesnål motor med avancerade teknik för minskad bränsleförbrukning, vilket tillsammans ger en besparing på upp till 10 procent.* Av de 2 000 lastbilar som Girteka har beställ kommer en stor del att vara I-Save lastbilar.

Edvardas Liachovičius berättar att de har testat Volvo FH med I-Save och upptäckt potentialen att spara bränsle vilket han säger är bra för både affären och klimatet. Girteka Logistics ser denna investering som en logisk fortsättning på en fungerande femtonårig relation mellan bolagen, en uppfattning som delas av Volvo Lastvagnar.

Girteka Logistics har genom åren finansierat de flesta av sina Volvolastbilar med hjälp av Volvo Financial Services och majoriteten av de 2 000 lastbilarna inkluderade i affären, kommer att följa samma mönster.

Produktionen av Volvo Lastvagnars nya tunga modellserie kommer att starta i mars 2021 och lastbilarna kommer att levereras till Girteka Logistics under resten av året.

Daf

Om artikeln

Publicerad: 2021-02-17 09:01
Kategori: Nyheter
Taggar: Fordonsflotta Girteka Logistics Lastbilar transporter Volvo Financial Services Volvo Lastvagnar