"Att välja bort digitalisering är inte ett alternativ", säger Girteka Logistics. "Att välja bort digitalisering är inte ett alternativ", säger Girteka Logistics.

Girteka: ”Digitalisering ett måste för åkerier”

För alla åkerier och särskilt dem som vill växa eller redan är stora och vill bli större, är digitalisering ett absolut måste, säger Girteka som är Europas största tillgångsbaserade företag. Att välja bort digitalisering är inte ett alternativ varför de ständigt uppgraderar sin digitaliserade kapacitet. Nu senast med ett nytt samarbete med Fleethand. Det skriver transportjätten i ett pressmeddelande.

Genom att använda telematikdata kan transportledare och chaufförer arbeta mer effektivt och ge bättre service till kunderna som exempelvis kan spåra sitt gods i realtid, men det handlar även mycket om att såväl lastbilen som trailerns prestanda konstant är uppdaterad och kan följas liksom var ekipagen befinner sig och för att planera rutter, betala vägtullar och på andra sätt underlätta för chaufförerna i vardagen. Dessutom kan nödvändiga dokument och information inhämtas.

Girteka förväntar sig att Fleethand ska vara en pålitlig partner som snabbt kan anpassa sig till förändringar och vara innovativa.

Det treåriga partnerskapet mellan Girteka Group och Fleethand kommer att kräva förändring av all telematikhårdvara under de kommande 12 månaderna. De surfplattor som används av Girtekas anställda kommer att behöva bytas ut. Detta är viktigt eftersom, samtidigt som man säkerställer högsta kvalitet på tjänsterna, så är nyckelfaktorn att eliminera risken för förlust av data eller ytterligare underhållskostnader vid övergången till ett nytt system eller programvaruleverantör.

Vikten av ständiga uppgraderingar inom digitaliseringen är ett måste, säger Girteka Logistics.

Om artikeln

Publicerad: 2023-09-05 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: AI-teknik Digitalisering Fleethand Girteka Logistics