domstol

Listar alla artiklar taggade med: domstol

Chaufför hade elchockvapen för skydd – fick fängelse

En lastbilschaufför från Skottland hade ett elchockvapen och pepparspray i hytten för att ha som skydd efter att illegala migranter tidigare brutit hans arm under en attack i Frankrike. Nu får han fängelse i 18 månader.

Dödsolycka i Storbritannien ger spansk förare fängelse

En spansk lastbilsförare får fängelse i två år efter att orsakat en dödsolycka genom att köra på fel sida på en motorväg.

Rättssäkerhetsgarantier gäller för alla

Det är alltid känsligt när någon som arbetar inom rättsväsendet blir misstänkliggjord för brott. Samtidigt är det viktigt att slå fast att samma rättssäkerhetsgarantier gäller för alla. Det är således ingalunda klarlagt bara för att misstanke uppkommer att ett brott verkligen ägt rum.

Höga böter för brittiskt mejeri som avsiktligt överlastat lätta lastbilar

Manchester Diary åtalades av Driver and Vehicle Standard Agency (DVSA) när företaget påkommits med att avsiktligt överlasta sina lätta lastbilar för leveranser av Freshways mjölk trots att lastvikterna krävde ett tungt fordon. "Böterna ska vara avskräckande", säger DVSA.

Fängelse för två berusade förare som körde mot trafiken

Två förare, en litauisk och en förare officiellt från Moldavien, men utan fast adress där, körde sina trailerekipage mot färdriktningen på A19. Båda var berusade och andra trafikanter fick vidta åtgärder för att inte kollidera med de båda ekipagen.

Företag bötfällt när anställd föll från lastbil

Ett företag har fått böter på totalt 9 400 pund efter att en av deras anställda föll från en lastbil medan han lossade den i South East Wales.

Påverkan eller inte – det är frågan

Hur skulle du känna dig om du till polisen eller domstol hade lämnat en berättelse om ett brott du utsatts för gällande några personer i ett kriminellt gäng om du plötsligt sökts upp av en representant för gänget, iklädd gängnamnförsedd väst, som erbjudit dig pengar för att du skulle ändra din berättelse?