Ingen dom kan ge den mördade livet åter. Ingen dom kan ge den mördade livet åter.

FedEx-kurir fick livstid efter knivmord

En FedEx-kurir som knivhögg sin chef på terminalen till döds efter att ha blivit avstängd från jobbet, dömdes av domstolen till livstids fängelse med en minimitid på 27 år.

Händelsen inträffade på en FedExterminal i Sheffield i november 2022. Föraren hade kallats till ett möte med en av lagercheferna efter att föraren tankat sitt arbetsfordon på en lokal bensinstation utan möjlighet att betala. Föraren protesterade mot anklagelserna och blev förargad.

Chefen tog med sig föraren in till sitt privata kontor för att försöka lugna ner situationen, men på väg in på kontoret slog föraren igen dörren bakom sig och med en kniv han gömt i sin tröja, högg han chefen i bröstet. Senare hittade polisen även en andra kniv som föraren gömt på kontoret samt att föraren hade stoppat en hammare innanför en av sina strumpor.

Trots intensiva livärddande insatser av kollegor på terminalen och sedan av ambulanspersonal, gick chefens liv inte att rädda varpå han dödförklarades på platsen till följd av ett sticksår i hjärtat.

Trots enligt domstolen överväldigande bevis, nekade föraren till att ha dödat sin chef. Förarens påstående om diskriminering avfärdade domstolen som osanna och som försök att förminska allvaret i handlingen.

När domen förkunnades visade föraren inga känslor. Han har även sedan tidigare en fällande dom för misshandel med kroppsskada från 2013.

Föraren visade under hela utredningen och rättegången ingen skuld eller vilja att ta ansvar för sin handlinga. Efter domen uttryckte kriminalinspektör Simon Cartwright, senior utredare i fallet: ”Jag är glad att han har dömts till ett betydande fängelsestraff i dag som gör att han får tillbringa en stor del av sitt liv bakom lås och bom.”

Kriminalinspektör Cartwright avslutar med: ”Ingen ska någonsin gå till jobbet och inte komma hem. Mannen tog Philips framtid och pensionsplaner ifrån honom och alla som älskade honom. Ingen dom kommer att ändra det, men jag hoppas att avslutningen av rättegången idag ger familj ett avslut så att de kan försöka gå vidare med sina liv”, skriver Motor Transport.

Om artikeln

Publicerad: 2023-11-15 15:55
Kategori: Nyheter
Taggar: Chaufför domstol Drivmedelsstöld. Misshandel FedEx Knivmord Kurir Livstids Fängelse