Covid-19

Listar alla artiklar taggade med: Covid-19

Brittiskt åkeri anklagas för att utnyttja covid-19

Brittiska Goldstar Transport hotas av strejk efter att ha anklagats för att använda covid-19 som ”rökridå” för att stänga sin terminal i Suffolk och förändra villkoren och förhållandena för mer än 100 av sina förare, som enligt facket skulle få det sämre eller bli helt arbetslösa.

Förlags AB Albinsson & Sjöberg ställer in ytterligare två event

På grund av covid-19, ställs alltså ytterligare två event in efter en vår präglad av inställda evenemang för många arrangörer. Albinsson & Sjöberg meddelar nu att ytterligare två event som skulle ha genomförts i september ställs in.
Gelins KGK

”Vi lever som i rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning”

Coronatiden med allt vad pandemin innebär börjar kännas som en evighet nu. I skrivande stund har vi levt i ovisshet i hela fyra månader.
Hultsteins

Omnitrans AB: ”Åkeriets stödpaket ska inte gå till att rädda GN Transport”

När regeringen på grund av covid-19 beslutade att arbetsgivaravgifterna för anställda skulle sänkas till 10,21 procent under mars-juni för företag med högst 30 anställda med beräknade löner på upp till 25 000 kronor, en skattelättnad på upp till 5 300 kronor, fick Omnitrans AB i maj ett förslag från sin uppdragsgivare GN Transport i Halmstad AB.
Nokian

Drivmedelsförsäljningen påverkas fortfarande

Den preliminära statistiken över drivmedelsförsäljningen i Sverige i maj 2020 visar en nedgång i försäljningen i jämförelse med maj 2019. Bensinförsäljningen sjönk med cirka 8 procent (cirka 21 300 m3 till ca 233 700 m3)). Även försäljningen av diesel sjönk med cirka 8 procent (cirka 43 200 m3 till cirka 529 100 m3).
Hultsteins

Stockholm Truck Meet 2020 ställs in – siktar på 2021

Stockholm Truck Meet brukar normalt hållas i maj, men på grund av coronapandemin, covid-19, bestämde sig arrangörerna först för att senarelägga årets upplaga av det populära eventet. Nu har man tagit ett nytt beslut i frågan – det blir ingen utställning alls i år.
VBG onspot

MRF justerar ner prognosen för tunga lastbilar:

Efterfrågan på lastbilar finns – men ingen kan leverera

MRF:s prognoskommitté för tunga fordon har valt att sänka prognosen för 2020 till 4 300 nyregistrerade tunga lastbilar. Nedskrivningen av prognosen beror främst på att tillverkarna stängt ned sin produktion och inte att efterfrågan saknas enligt Lennart Börjesson, koncernchef för Börjessons Bil och ordförande i prognoskommittén.
Hultsteins

Endast 15 yrkesfordon tillverkade i England i april

Inte helt oväntat, men ändå skarpa siffror om antalet tillverkade yrkesfordon i Storbritannien under april på grund av covid-19.
Gelins KGK

Engagerade lastbilschaufförer i kampen mot COVID-19

Sociala medier-kampanjen #keeponrolling2020 är nu avslutad. Tack vare en engagerad fordonsmålgrupp – med lastbilschaufförer i spetsen – har Strands Lighting Division skänkt 20 000 kronor till WHO för att stödja kampen mot COVID-19.
Gelins KGK

Girteka omsatte 945 miljoner euro 2019

I början av 2020 var Girteka Logistics redo för ytterligare en period med stark, långvarig tillväxt. Covid-19 och den efterföljande ekonomiska krisen förändrade denna agenda och människor, företag och till och med länder, står nu inför en oväntad situation och en drastisk uppsättning utmaningar. Rapporten för 2019 visar stabilitet.
VBG onspot