Dachser organiserar vaccinlogistik i Berlin

Logistikleverantören kommer att ansvara för lagerhållning av vaccinkyllådor och distribution av dessa till vaccinationscenter, sjukhusapotek och mobila vaccinationsteam. När covid-19-vaccinationerna inletts i Tyskland, tog Dachser ansvaret för att organisera vaccinlogistiken i den tyska huvudstaden på uppdrag av Berlins senat.

 

Dachser arbetar på uppdrag av Berlins senat och kommer att hantera vaccinet när det levereras till det centrala vaccinlagret. Dachser kommer också att genomföra dagliga, kvalitetssäkrade leveranser till Berlins sex vaccinationscenter, elva sjukhusapotek och upp till sextio mobila vaccinationsteam. Den nödvändiga vaccinutrustningen kommer att levereras från ett lager som drivs av logistikleverantören.

Olaf Schmidt, General Manager för Dachsers logistikcenter Berlin-Brandenburg i Schönefeld.
– Vi har haft ett nära samarbete med Berlins senat sedan i juli för att lagra personlig skyddsutrustning och snabbtester för coronavirus samt distributionen av dessa till sjukvårdskliniker i staden”, säger han och tillägger att de är glada att kunna tillhandahålla sin logistikexpertis för att stödja denna leveranskedja som är så viktig för samhället.

Om artikeln

Publicerad: 2021-01-26 14:45
Kategori: Nyheter
Taggar: Covid-19 Dachser Logistik Vaccin