Covid-19 fortsätter att pressa transportsektorn.

Förslag om böter för förare som kör in i Kent utan negativt covid-test sågas

Logistics UK säger att man är ”extremt bekymrade” över regeringens drag att bötfälla lastbilschaufförer som kör in i Kent utan ett negativt covid-19-test.


Politikerna vill försöka avvärja trafikkaos i länets hamnar genom att påföra böter om 150 pund, nästan 1 700 svenska kronor, för internationella lastbilsförare som kommer in i Kent utan att först få ett negativt test.

Som svar på regeringens lagda förslag av den 22 januari, rörande dessa böter för lastbilschaufförer, sade Elizabeth de Jong, Logistics UK policy chef, att det skulle innebära orättvisa kostnader för individer som bidrar till ekonomin.
– Vi är överens om att tester ska äga rum utanför Kent för att minska trafikstockningarna, men om den föreslagna boten ska införas, behöver vi en absolut försäkran från regeringen om att det endast kommer att genomföras när testplatserna runt om i landet har bevisat förmåga att möta efterfrågan på tester, säger hon i Motor Transport.

Hon trycker på att kapaciteten måste ökas innan någon ändring av lagstiftningen kan genomföras.
– För att förhindra förseningar och kostnader på grund av , uppmanar Logistics UK regeringen att prioritera lastbilschaufförer för vaccinationer liksom andra personer sysselsatta inom logistik. Detta för att minimera den administrativa för aktörerna och minska antalet försenade transporter, säger hon vidare.

Hon avrundar med att det också är absolut nödvändigt att internationella transportföretag med säte i Kent fortfarande har tillgång till testning inom länet för att förhindra onödiga körningar för att komma utanför gränsen för att testas. Det måste också finns kapacitet att testa dem som anländer till Kent utan ett giltigt negativt test.

Om artikeln

Publicerad: 2021-01-25 15:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Covid-19 Kent Logistics UK Teststationer