Nu blir det ännu fler laddplatser för tunga fordon. Nu blir det ännu fler laddplatser för tunga fordon.

Ytterligare 16 laddplatser för tung trafik

Circle K trappar upp utbyggnaden av laddinfrastruktur för tung trafik när ytterligare 16 laddplatser läggs till befintligt nätverk. Samtliga har en effekt på 360 kW och de nya laddarna fördelas på fyra noga utvalda stationer. Med detta kommer kedjan inom kort att erbjuda totalt 50 laddplatser vilket är det största publika laddnätverket i Sverige för tung trafik.

De platser som nu öppnas för laddning är Hudiksvall, Mantorp, Malmö Spillepengen och Bollebygd.

Precis som tidigare laddplatser för tung trafik är även dessa finansierade av Energimyndigheten inom ramen för Regionala elektrifieringspiloter för tunga transporter. Circle K har som ambition att ligga före omställningen till elektrifierad fordonstrafik för såväl lätt som tung trafik, och att vara förstahandsvalet för alla med elfordon.

Tidigare i år har Circle K öppnat 34 laddplatser för tung trafik runt om i landet. Vädermotet i Göteborgs hamn, Kiruna, Gällivare, Arvidsjaur, Ljungby, Gävle Bro, Laholm, Jönköping och Varberg erbjuder alla laddning anpassad för tunga fordon.

Dessa, tillsammans med kommande öppningar, innebär att kedjan under det kommande året kommer att erbjuda över 90 laddplatser totalt. Dessutom kommer Circle K öppna två MCS (megawatt-laddare) inom projektet E-charge, som delvis är finansierat av Vinnova, samt erbjuda vätgas inom ett år.

Majoriteten av de stationer som får laddning för tung trafik är så kallade fullservicestationer. Det betyder att förare som kör eldrivna fordon kan nyttja stationernas utbud av toaletter, mat, dryck och övrigt butiksutbud i samband med att de tar en paus och laddar fordonen. På flera platser finns även säkerhetsparkering som fungerar för dygnsvila.

Om artikeln

Publicerad: 2023-10-11 11:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Circle K Elektrifiering Ellastbil Klimatomställning Laddinfrastruktur Laddstation