Circle K

Listar alla artiklar taggade med: Circle K

Circle K öppnar station helt byggd i hållbart trä

Nu slås portarna upp för en ny Circle K-station, denna gång i Kristianstad Vä. Utmärkande för stationen är att den är byggd helt i certifierat trä och att hållbarhet är ett genomgående tema på hela stationen. 

Storstadsbor sämst på att köra bil med släp

Förvisso handlar den här artikeln om släpkörning med personbilar, men troligtvis är igenkänningsfaktorn hos yrkesförarna stor. Kanske i synnerhet under semesterperioden då antalet husvagnar på vägarna ökar dramatiskt.
Vad tycker svenskarna egentligen om att köra bil med släp? Och vad är det som får så många att tycka det är svårt? Circle K har undersökt attityden till bilsläp bland bilförare över hela landet och resultatet är tydligt. Storstadsborna undviker släpet mer än de som bor på mindre orter och män har rejält mer självförtroende än kvinnor när det gäller att köra med släpet på.

Circle K inför förskottsbetalning på alla stationer

Som ett led i att skapa ökad säkerhet och en tryggare arbetsmiljö för personalen inför nu Circle K förskottsbetalning på samtliga stationer. Det hänger samman med ett högt antal smitningar vid tankning genom åren, något som nu helt kan undvikas tack vare det nya systemet. Ett enhetligt system gör det samtidigt enklare för de kunder som vill betala kontant.

Varför ska det vara så dyrt att köpa baslivsmedel utmed vägarna?

Att köra in med en lastbil till en livsmedelsbutik är inte ofta möjligt. Många köpcentrum förbjuder lastbilstrafik på sina parkeringar och utestänger dem som måste handla livsmedel och äta utmed vägarna. Många ”gamla” chaufförsrabatter har försvunnit. Vad vill ni förändra för att göra livet på vägarna mer ekonomiskt hållbart?

Kan man låna toaletten utan att handla? Mer än var tredje svensk säger nej!

Att stanna längs vägen och bara låna toaletten är inte alltid så lätt som man kan tro. I alla fall inte om man frågar svenska folket. Hela 37 procent uppger att de känner ett tryck att de måste handla något, såvida inte butiken är full. Detta visar en ny undersökning från Circle K i samarbete med YouGov.

Circle K inför specialanpassade rastplatser för tung trafik

Det råder brist på platser där lastbilsförare enkelt kan pausa och vila säkert under långa transporter längs vägarna. Behovet av parkeringar som fungerar för tung trafik är tydligt och mot bakgrund av det lanserar nu Circle K specialanpassade rastplatser på fem ställen i Sverige.

Nu kan du dricka återvunnet kaffe på Circle K

80–90 % av kaffets klimatpåverkan sker i odlarland, och därför är det extra värdefullt att minimera svinnet av färdig produkt. Utifrån den insikten föddes Löfbergs och Circle K:s nya hållbarhetsprojekt Räddat Kaffe, ett kaffe skapat av tre olika kaffesorter som annars riskerat bli svinn i rosteriet. Efter ett lyckat förtest lanseras kaffet nu på bred front och totalt räddas 13 ton kaffe under året.

Circle K och Bonjour lanserar Outfit Saver – årets mest självklara modeaccessoar

Med Outfit Saver vill Circle K och Bonjour göra det enklare för resenärer att njuta av mat, fika och godsaker på bilresan utan att behöva oroa sig för fläckar och kladd på vare sig kläder eller i bilen. En självklar accessoar för alla modemedvetna resenärer som inte vill kompromissa när det är dags för ett gott stopp i farten.

Nordens första ladd- och vätgasstation för tung trafik byggs i Göteborgs Hamn

En plan med skarpa åtgärder för att accelerera omställningen till fossilfria transporter börjar nu verkställas i Göteborgs Hamn. Första åtgärden: Nordens första publika station för laddning och vätgas för tung trafik, som tas i bruk redan under 2022.

20-årigt avtal med Sveriges Åkeriföretag förlängs i förtid

Sveriges Åkeriföretag och Circle K har valt att förlänga det mångåriga samarbetsavtalet trots att avtalet går ut först 2022. Tillsammans har de båda parterna arbetat målmedvetet för att säkra långsiktigt hållbara transporter i Sverige, där samarbetet med Circle K är fortsatt viktig för den omställning som medlemmarna i Sveriges Åkeriföretag står inför.