Laddstation

Listar alla artiklar taggade med: Laddstation

Wibax kör 64-tons el-lastbil från Scania

En 64-tons el-lastbil som kommer att rulla på vägarna i norra Sverige, har levererats till kemileverantören Wibax. El-lastbilen med tre axlar bidrar till att Wibax når sina klimatmål, och är ännu ett exempel på en innovativ lösning som Scania tar fram i nära samarbete med kund.

Öresundskraft och Volvo Truck Center bygger Sveriges största publika laddstation för lastbilar i Helsingborg

Laddstationen byggs i Ättekulla-området och ska stå klar till H22 City Expo. Investeringen uppgår till cirka 7 miljoner kronor och omfattar 4 laddplatser med laddeffekt på upp till 350 kW för snabbare laddning vid korta stopp. Därtill 6 platser med laddeffekt 100kW för depåladdning vid längre stopp. Bokning och betalning sker via Volvos bokningssystem men stationerna blir tillgängliga för alla lastbilsfabrikat.

Circle K ingår elektrifieringslöfte för tung trafik

Resan mot att elektrifiera den tunga trafiken har startat och som ett led i detta har Circle K nu ingått ett elektrifieringslöfte med Elektrifieringskommissionen. Elektrifieringskommissionen är inrättad av Regeringen för att påskynda arbetet med elektrifiering av de tunga vägtransporterna och transportsektorn som helhet.