Ellastbil

Listar alla artiklar taggade med: Ellastbil

PostNord testar ellastbil för tung distribution i Stockholm

För att ta ytterligare ett steg mot fossilfria leveranser och strävan mot fler hållbara transporter kommer Postnord att börja köra flera butiksleveranser i hela Stockholm med ellastbil.

Jämtlands län laddar för eldriven framtid

En stor del av framtidens lastbilar kommer drivas av el och därmed vara i behov av laddning. Störst behov av publik snabbladdning finns i Östersund, Sveg och Bräcke, detta enligt en färsk utredning som gjorts på uppdrag av projekt ”Förnybart i tanken”.

Hon kör världens tyngsta ellastbil – i arktiskt väder

Scania har levererat en batterielektrisk, treaxlad dragbil till Wibax. Med effekt upp till 300 kilowatt och vridmoment närmare 2 200 newtonmeter, ska bilen dra tanktrailers med upp till 44 tons last, vilket ger en totalvikt på 64 ton. Bilen ska sättas in i reguljär trafik nu under vintern. Detta gör fordonet till världens första eldrivna 64-tonslastbil som går i skarp trafik hos kund. Bilen kommer främst att trafikera vägarna mellan Piteå och Skellefteå.

Volvo Lastvagnar lanserar ellastbil med längre räckvidd

Volvo Lastvagnar lanserar en ny, förbättrad version av den helelektriska Volvo VNR Electric, anpassad för den nordamerikanska marknaden. Med längre räckvidd och snabbare laddning fortsätter Volvo att stärka sin redan ledande ställning i övergången till eldrift.

2021 bra år för Mercedes-Benz lastbilar i Sverige

Antalet registrerade Mercedes-Benz lastbilar i segmentet över sex ton ökade med mer än 20 procent under 2021 jämfört med 2020. Med en marknadsandel på 10,6 procent, befäster Mercedes-Benz sin position som landets klart största importmärke när det gäller lastbilar.

Gräddfiler för gröna lastbilar i Göteborgs hamn nu igång

Den 1 januari togs gräddfilerna i drift av Göteborgs hamns två största operatörer. Nu vill vi veta hur ni som kör upplever att Green Priority fungerar och påverkar satsningar som denna åkerierna i valet av fordon vid nyinvesteringar i fordonsflottan.

Elektrifieringskommissionens handlingsplan är en bra start

Transportföretagen välkomnar Elektrifieringskommissionens handlingsplan för att möjliggöra eldrivna transporter längs större vägar, med fokus på tunga transporter. De vill se satsningar både på eldrivna transportfordon, elektrifiering av de stora vägnäten samt en långsiktig plan för laddinfrastrukturen. Samtidigt är det viktigt att landets vägunderhåll inte glöms bort.

Åkeriet som älskar att testa hållbara transportlösningar

Det har gått drygt 30 år sedan visionären Roger Nilsson, vd för två av DB Schenkers samarbetsåkerier TGM och Bäckebols åkeri, för första gången testade elbilar i sin verksamhet.

Volvos ellastbilar testade i extrem vinterkyla

Många av oss har upplevt det – batteriet i mobiltelefonen tappar ström när det blir riktigt kallt ute. För att undvika samma öde har Volvo Lastvagnar testat sina eldrivna lastbilar i extrem vinterkyla nära Polcirkeln. Vad blev resultatet? En funktion för att bibehålla batteriernas prestanda, även när temperaturen kryper ner långt under nollgradigt.

Wibax kör 64-tons el-lastbil från Scania

En 64-tons el-lastbil som kommer att rulla på vägarna i norra Sverige, har levererats till kemileverantören Wibax. El-lastbilen med tre axlar bidrar till att Wibax når sina klimatmål, och är ännu ett exempel på en innovativ lösning som Scania tar fram i nära samarbete med kund.