Laddinfrastruktur

Listar alla artiklar taggade med: Laddinfrastruktur

Volvo Lastvagnar lanserar ellastbil med längre räckvidd

Volvo Lastvagnar lanserar en ny, förbättrad version av den helelektriska Volvo VNR Electric, anpassad för den nordamerikanska marknaden. Med längre räckvidd och snabbare laddning fortsätter Volvo att stärka sin redan ledande ställning i övergången till eldrift.

Danmark har fått sin första plugin-hybridlastbil

Kort efter nyår kunde region Sjælland i Danmark stoltsera med att sätta Danmarks första plugin-hybridlastbil i drift. Det är en Scania P 320 B4x2 PHEV (plugin Hybrid Electric Vehicle). Fordonet ska bland annat transportera läkemedel, laboratorieprov och andra medicinska produkter mellan Region Sjællans sjukhus i Køge och Roskilde.

Volvos ellastbil utmärker sig i oberoende energieffektivitetstest

Volvos tunga elektriska lastbil har satts på prov och utmärker sig både i räckvidd och energieffektivitet. Det stod klart efter att det första oberoende energieffektivitetstestet med en fullastad tung elektrisk Volvolastbil gjorts i Tyskland. Den elektriska lastbilen överskred sitt officiella räckvidd och använde 50 procent mindre energi än sin dieselmotsvarighet.

Elektrifieringskommissionens handlingsplan är en bra start

Transportföretagen välkomnar Elektrifieringskommissionens handlingsplan för att möjliggöra eldrivna transporter längs större vägar, med fokus på tunga transporter. De vill se satsningar både på eldrivna transportfordon, elektrifiering av de stora vägnäten samt en långsiktig plan för laddinfrastrukturen. Samtidigt är det viktigt att landets vägunderhåll inte glöms bort.

DFDS beställer ytterligare 25 el-lastbilar från Volvo

Volvo Lastvagnar har fått en order på ytterligare 25 tunga, helelektriska lastbilar från DFDS, norra Europas största sjöfrakt- och logistikföretag. De nya fordonen är en tilläggsbeställning till rekordordern på100 Volvo FM Electric i oktober och innebär att Volvo ska leverera totalt 125 eldrivna lastbilar till DFDS.

Lastbilstillverkare går samman för att skynda på utbyggnaden av laddningsnätverk

De tre ledande kommersiella fordonstillverkarna Volvokoncernen, Daimler Truck och TRATON Group har undertecknat ett bindande avtal om att skapa ett samriskföretag för att installera och driva ett högpresterande offentligt laddningsnätverk för batteridrivna, tunga fjärrtransportlastbilar och långfärdsbussar över hela Europa.

Dachser Norway levererar med ny eldriven batteri-lastbil

Under november börjar logistikleverantören att köra leveranser med sin första elektriska batterilastbil i Norge och vidareutvecklar därmed företagets utsläppsfria leveranser i centrala Oslo.

Öresundskraft och Volvo Truck Center bygger Sveriges största publika laddstation för lastbilar i Helsingborg

Laddstationen byggs i Ättekulla-området och ska stå klar till H22 City Expo. Investeringen uppgår till cirka 7 miljoner kronor och omfattar 4 laddplatser med laddeffekt på upp till 350 kW för snabbare laddning vid korta stopp. Därtill 6 platser med laddeffekt 100kW för depåladdning vid längre stopp. Bokning och betalning sker via Volvos bokningssystem men stationerna blir tillgängliga för alla lastbilsfabrikat.

Nu ska även den tunga trafiken elektrifieras

DB Schenker och en rad andra ledande industriföretag satsar nu, tillsammans med staten, stort på elektrifiering av tunga vägtransporter. Magnus Strand, vd för DB Schenker i Sverige: ”Vi på DB Schenker är stolta och glada över att kunna köra en eldriven lastbil med släp en längre sträcka i daglig trafik.”

Scania och SCA först med 80-tons eldriven timmerbil

Som ett ytterligare bidrag till ett fossilfritt samhälle utvecklar SCA och Scania tillsammans den första eldrivna timmerbilen med en teknisk kapacitet om upp till 80 ton totalvikt. Fordonet är ytterligare en hållbar transportlösning som möjliggörs genom Scanias nära partnerskap med en innovativ kund.