Kommer bilder som denna på Samskips ekipage nu att bli ett minne blott? Foto: Proffs/arkiv.

Samskip har skrivit på utstationeringsavtal

Efter alla turer mellan Samskip och polisens kontroller, förvaltningsrätten och till sist kammarrätten varav sistnämnda fällde Samskip, är Samskips framtida plan en etablering i Sverige. Detta ska ske med ett svenskt bolag och förare anställda i Sverige enligt det nationella kollektivavtalet.

Undertecknandet av avtalet för utstationerad personal är ett tecken på att den svenska modellen fungerar. Samskip visar genom att skriva under avtalet att samma reglerar ska gälla för utländska bolag som opererar i Sverige som för svenska bolag. Det här ett bra steg mot schyssta villkor och sundare konkurrens i branschen. Transport välkomnar fler utländska företag att skriva avtal, berättar Transportarbetareförbundet.