Terminalen är byggd av återvunna transportcontainrar. Terminalen är byggd av återvunna transportcontainrar.

DHL Express Oslo City Hub officiellt öppnat

För att bygga vidare på sin hållbarhetsstrategi lokalt, har DHL Express Norge investerat i ett nytt City Hub beläget på Filipstad Brygge i Oslo. Terminalen är byggd av återvunna transportcontainrar och rymmer företagets gröna fordonsflotta för distribution i centrala Oslo med 12 elektriska rutter.

Placeringen av den nya City Huben ger enkel åtkomst till centrum för både upphämtning och leverans.
– Som en av världens största logistikkoncern är det vårt ansvar att leda logistikindustrin in i en hållbar framtid. Vi gör vårt gula grupp till ett grönt sällskap och ger därmed ett viktigt bidrag till planeten och samhället, säger Terje Aarbog, administrerande direktör i DHL Express Norge.

Engagemang för hållbarhet är en integrerad del av Deutsche Post DHL Groups företagskultur. Sedan 2008 har gruppen haft ambitiösa hållbarhetsmål, till exempel när det gäller koldioxidminskning.

Under 2017 blev DHL det första logistikföretaget i världen att sätta upp ett mål om att minska utsläppen av växthusgaser till noll år 2050. Företaget erbjuder ett antal lösningar för att göra leveranskedjorna mer hållbara och att hjälpa kunderna att nå sina miljömål. Man kommer att investera totalt 7 miljarder euro under de kommande tio åren i åtgärder för att minska koldioxidutsläppen.

Medlem som investeras kommer att användas särskilt för alternativa flygbränslen, utökning av antalet nollutsläppsbilar samt klimatneutrala byggnader. På väg mot sitt mål om nollutsläpp till 2050, som redan har varit i kraft i 4 år, förbinder sig gruppen till nya, ambitiösa delmål. År 2030 kommer 60 procent av de globala skåpbilarna för ”sista milen”-leveranser att vara eldrivna, så mer än 80 000 e-fordon totalt kommer att vara på väg.

Om artikeln

Publicerad: 2021-08-16 09:21
Kategori: Nyheter
Taggar: City Hub CO2 DHL Eldrift Ellastbilar Fossilfritt Godsterminal Godstransport Miljö Transport