Eldrift

Listar alla artiklar taggade med: Eldrift

Daimler avslutar covidåret 2020 starkt in i 2021

Daimler Truck AG avslutar covid-året 2020 säkert och ser en betydande ökning av enhetsförsäljningen 2021. År 2020 har kännetecknats av markant minskade marknader under de två första kvartalen med påverkan på enhetsförsäljning, intäkter och resultat. Återhämtningen under andra halvåret visar nu en positiv orderingång och signalerar tillväxt samt ökade marknadsandelar.
Gelins KGK

Scania bygger batterilaboratorium i Södertälje

Med den snabba utvecklingen av elektrifierade fordon under de kommande åren, behöver Scania samtidigt förstärka batteriprovning och leverera skräddarsydda batterilösningar. Scania investerar därför 160 miljoner kronor i ett nytt batterilaboratorium vid Scanias forsknings- och utvecklingscenter i Södertälje.
Daf

Mercedes-Benz visar lastbil som drivs med flytande väte

Mercedes-Benz stora satsning på klimatanpassade transporter tar nya steg. Vid en pressvisning nyligen, visade man en konceptlastbil med flytande väte som drivmedel och en räckvidd på 100 mil. Mercedes-Benz GenH2 ska börja kundtestas redan 2023.
Daf

DAF introducerar CF Electric med utökad räckvidd

DAF Trucks tar nästa steg i utvecklingen av elektriska drivlinor genom att fördubbla räckvidden för DAF CF Electric med VDL e-power-teknik till över 200 kilometer. Dessutom innebär den nya generationen batterier en viktminskning på 700 kg, vilket direkt ger högre nyttolast.
Gelins KGK

Mercedes-Benz eldrivna 25-tons lastbil körs i vardagstrafik

Efter två års tester rullar nu eldrivna tunga lastbilen Mercedes-Benz eActros i vardagstrafik för DB Schenker i Leipzig. Bilen som har en totalvikt på 25 ton går i distributionstrafik på slingor i innerstaden och rullar ca 10 mil om dagen.
VBG onspot

Nu finns eldrivna eSprinter att köpa i Sverige

Mercedes-Benz Sprinter är Sveriges mest sålda transportbil i den större klassen. Nu är det säljstart för den helt eldrivna varianten med upp till 15 mils räckvidd och snabbladdning. De första bilarna kommer hit i november.
VBG onspot

Coop Danmark beställer Scanias helelektriska lastbil

Danmarks största detaljhandelsföretag Coop kommer att ta en helelektrisk lastbil i drift för sin stadsdistribution. Detta är det senaste exemplet på hur Scania samverkar med kunder i framkant för en gemensam utveckling av hållbara transportlösningar.
Hultsteins

Bring och Posten väljer Volta Trucks

Bring och Posten väljer Volta Trucks för helelektrisk paketdistribution i city på de nordiska marknaderna.
Gelins KGK

Sverigepremiär för självkörande fordon i Linköping

Det är Sverigepremiär för två olika självkörande fordon i Linköping när den nya etappen av ”Ride the future”-projektet inleds. För första gången i Sverige kör två självkörande fordon från två olika tillverkare i samma testområde. Den 10 mars ägde den officiella invigningen rum på Campusområdet i Linköping. Särskilt inbjudna och pressen fick chansen att åka på premiärtur.

Scania introducerar ellastbilar i Norge

Den norska livsmedelsgrossisten ASKO börjar nu köra två batterieldrivna distributionslastbilar i Oslo. Pilotprojektet är ytterligare en milstolpe i samarbetet mellan Scania och ASKO kring elektrifierade transportlösningar.
Hultsteins