Trafikutskottets ordförande Jens Holm (V).

Jens Holms (V) ”färdskrivarfråga” inget som får ministern att agera

Trafikutskottets ordförande Jens Holm (V) har, precis som Thomas Morell (SD), ledamot i trafikutskottet, skickat en skriftlig fråga angående polisens bristande, tekniska resurser att kontrollera den nya ”smarta” färdskrivaren. Frågan skickades till infrastrukturministern, men besvaras av inrikesministern.

Som Proffs rapporterade i en tidigare artikel idag, har inrikesminister Mikael Damberg inte några planer på att i nuläget vidta åtgärder för att säkerställa att polisen klarar sitt uppdrag att kontrollera kör- och vilotider även för förare vars fordon är utrustat med den nya ”smarta” färdskrivaren.

Frågan engagerade förutom Morell, även trafikutskottets ordförande, Jens Holm (V). Holm skickade en skriftlig fråga till infrastrukturminister Tomas Eneroth (S). Svaret kom från inrikesminister Mikael Damberg (S).

Damberg rationaliserade svarsproceduren genom att besvara både Morell och Holm i ett och samma svar. Därmed kan vi konstatera att man i nuläget inte ser så pass allvarligt på polisens brister att det föranleder några åtgärder från ministerhåll.

Damberg skriver i sitt svar att han i dagsläget inte avser ”att vidta några åtgärder”, men han inte är ”främmande för att agera i frågan om det skulle visa sig behövas”.

VBG onspot

Om artikeln

Publicerad: 2019-09-11 12:39
Kategori: Nyheter
Taggar: Jens Holm Mikael Damberg Skriftlig fråga Socialdemokraterna Tachosmart Tomas Eneroth Transportfusket Vänsterpartiet