Yrkestrafikgrupp

Listar alla artiklar taggade med: Yrkestrafikgrupp

"Går kraven igenom får ”firman” Sverige problem", säger bilinspektör Roger Ogemar.

EU-förslag om skärpning av utbildningskraven för vägkontrollanter

Kraven blir fler och tuffare och kan riskera att de redan få som söker sig till yrket, blir ännu färre – och hur kommer de redan befintliga kontrollanterna klara att leva upp till de tuffare kraven. ”Går alla dessa krav igenom får Sverige det tufft när det kommer ställas högre krav på att kontrollanterna ska bli vassare”, säger bilinspektör Roger Ogemar, bilinspektör och tillförordnad gruppchef i Västerås.
En helt ny utbildning i kontroller av såväl den nationella som den internationella yrkestrafiken genomfördes i Karlstad under förra veckan.

Tunga gruppen i region Bergslagen har ”vässat klorna”

Your Image Description
I samband med att regeringen satsade de så kallade ”cabotagemiljonerna” (som försvann), för att utbilda fler yrkestrafikgrupper i kontroller av nationella och internationella yrkesmässiga transporter, utbildades knappt 400 poliser. Utbildningen gav inte det resultat man hoppats på, men nu har en ny utbildning tagits fram. Trafikpoliser och bilinspektörer i region Bergslagen var först med att få ta del av den nya och mer omfattande utbildningen.
DEBATTARTIKEL
I det aktuella fallet fanns ett ypperligt tillfälle att visa vad beställaransvaret betyder. I stället lades ärendet ner.

Hög tid för särskild kontrollverksamhet för yrkesmässig trafiken

Anläggningslastbilar byts ut mot traktorer som är klassade som lantbrukstraktorer. Transporterna stoppas av Eskilstunas yrkestrafikgrupp som rapporterar traktorernas ägare, chauffören samt beställaren av transporterna. Trots gediget utredningsarbete lägger åklagaren ner ärendet, enligt uppgift på grund av att uppsåt för gärningen saknas. ”Det är hög tid för en särskild kontrollverksamhet för den yrkesmässiga trafiken”, skriver riksdagsledamot Thomas Morell (SD) i sin debattartikel.