Stöld

Listar alla artiklar taggade med: Stöld

1,5 års fängelse och 12 års inreseförbud efter maskinstöld – i Danmark

En man från Litauen stoppades i somras vid Padborg I Danmark, nära gränsen mot Tyskland. På hans lastbil fanns maskiner som inte tillhörde honom – och nu har det danska rättsväsendet sagt sitt.

Med för få poliser, drabbas enskilda hårt

Esko Harri är en av dem som drabbats hårt av Polisens bristande resurser samt Kustbevakningens lika små resurser och befogenheter. Det var inte bara hans tillhörigheter som stals utan även hela hans tillvaro. Han vill se fler poliser, fler poliskontroller på vägarna och att Kustbevakningen ska kunna begära dokument på föremål som förs ut ur landet.

Sjukskriven litauisk återfallsförbrytare fick fängelse – igen

Allmänheten tipsade polisen om en utlandsregistrerad, lätt lastbil parkerad i samhället. Trafikpolisen anlände till platsen och fann att fordonet inte bara hade punktering. Det var även överlastat, hade böjd bakaxel och lasten väckte frågor. Föraren hade nyligen avtjänat ett fängelsestraff i Danmark och var dessutom sjukskriven efter en stroke.

Kapellskärningar inne på säkerhetsparkering

Trots att fordonen stod parkerade på inhägnad säkerhetsparkering, fick fem av dem kapellen sönderskurna.

Hittills har 22 misstänkta avvisats i operation Trident

- Under operation Trident har vi hittills kontrollerat 5 000 fordon och hunnit avvisa 22 personer från att komma in i Sverige, berättar Mats Löfving, chef för polisens nationella operativa avdelning (NOA), vid en presskonferens, som hölls tillsammans med tullen och kustbevakningen i hamnen i Trelleborg under torsdagen, där Proffs fanns på plats.

Man gripen misstänkt för stöld av långtradare

En polispatrull observerar en långtradare på E18 som är anmäld stulen i Örebro. Flera patruller beordras dit för att försöka få stopp på långtradaren. I närheten av Arboga stannar fordonet.

Stor mängd tamponger stals ur lastbil

”Stölder av udda varor kan vara beställningsjobb”

Natten mellan 21 och 22 januari i år, står ett lastbilsekipage parkerat på Bronsgjutargatan i Lockarp. Under natten tar sig en eller flera personer in i släpet och stjäl varor. Bytet denna gång blir ett stort antal tamponger.

Trailer med färsk lax stulen i Göteborg

Trailer lastad med lax stals i Göteborg från en hyrd parkeringsplats tillhörande Vlantana. Åter måste frågan ställas om vem det är som anser sig ha rätten att ta något som inte tillhör dem. Samtidigt skrivs kommentarer i sociala media som hyllar stölden.

Postnord tog pakettjuvliga på bar gärning

Stöld av gods är ett utbrett problem inom logistikbranschen och tjuvarna blir allt listigare. Men tack vare ett omfattande och grundligt förarbete och bra samarbete med polisen, lyckades Postnord nyligen ta en liga i västra Sverige på bar gärning medan de stal gods ? i 80 kilometer i timmen. Beviset finns på en övervakningsfilm från en av PostNords lastbilar.

Stulet fordon – bromslöst – obetald vägavgift – oskyltad ADR

En helt vanlig dag på jobbet som bilinspektör i Västerås är antagligen inte lik någon vanlig dag på något annat jobb. Ännu en gång fyllde man nätet på kontrollplats Kaleby.