Stöld

Listar alla artiklar taggade med: Stöld

Stor mängd tamponger stals ur lastbil

”Stölder av udda varor kan vara beställningsjobb”

Natten mellan 21 och 22 januari i år, står ett lastbilsekipage parkerat på Bronsgjutargatan i Lockarp. Under natten tar sig en eller flera personer in i släpet och stjäl varor. Bytet denna gång blir ett stort antal tamponger.
Aspök

Trailer med färsk lax stulen i Göteborg

Trailer lastad med lax stals i Göteborg från en hyrd parkeringsplats tillhörande Vlantana. Åter måste frågan ställas om vem det är som anser sig ha rätten att ta något som inte tillhör dem. Samtidigt skrivs kommentarer i sociala media som hyllar stölden.

Nokian

Postnord tog pakettjuvliga på bar gärning

Stöld av gods är ett utbrett problem inom logistikbranschen och tjuvarna blir allt listigare. Men tack vare ett omfattande och grundligt förarbete och bra samarbete med polisen, lyckades Postnord nyligen ta en liga i västra Sverige på bar gärning medan de stal gods ? i 80 kilometer i timmen. Beviset finns på en övervakningsfilm från en av PostNords lastbilar.

Daf

Stulet fordon – bromslöst – obetald vägavgift – oskyltad ADR

En helt vanlig dag på jobbet som bilinspektör i Västerås är antagligen inte lik någon vanlig dag på något annat jobb. Ännu en gång fyllde man nätet på kontrollplats Kaleby.

Yara

130 däck stals ur Niels Van Wierens trailer – Då tog Per upp jakten!

Tidigt på morgonen mot 31 maj, är Per Petersson på väg hem från Helsingborg till Skånes Fagerhult där han bor. Vid fyra-tiden svänger han av E4 vid rastplatsen 73:an och när han passerar den, kastar han som vanligt ett öga in på parkeringsplatsen. Den här gången ser allt inte lugnt ut.

Daf
TRANSPORTFUSKET I FOKUS

Pågående stöld prioriterades inte av polisen

Skyddade sina ägodelar – greps själv för misshandel

Jimmy Rosenqvist, JIMI Åkeri AB, fick ett meddelande om att sex polska män tagit sig in i hans trailer som stod parkerad vid IKEA i Kungens kurva, och att de höll på att plocka åt sig av lasten.
Polis larmades via akutnumret 112, men var inte särskilt intresserade. Jimmy och hans chaufför André Lahi åkte då själva ut till trailern för att stoppa tjuvarna. Kalabalik uppstod, och Jimmy anhölls senare, misstänkt för grov misshandel.

Barnmatsstöld slutade med fängelse och utvisning

Tjuvarna slog till medan lastbilschauffören sov, men bytet blev kanske inte riktigt vad de tänkt sig: 3 150 burkar med barnmat till ett värde av 17 000 kronor. Dessutom greps de bara någon timme efter stölden.
En av männen har nu dömts till fängelse i tre månader, den andre till två månader och fem års utvisning ur riket.

Hultsteins

Vem stjäl er diesel?

Jag tror att jag vet det!
Efter att lämnat polisen trodde jag att telefonen skulle tystna. Inte, jag får rätta till och biträda där rättsväsendet inte ställer upp.
Nu håller jag på med misstänkt ?skimmning? där bensinbolaget kräver en åkare på över 300 000 kr och hävdar att åkaren varit oaktsam. Kolla vad ni har era bensinkort!

Nokian

Rökning är skadligt – även för dieseltjuvar

Rökning är skadligt ? det har två litauiska män i 20-årsåldern fått erfara. Kvarlämnade fimpar har bundit dem till flera brottsplatser i södra Sverige, och de har nu åtalats för att bland annat ha stulit drygt 9 000 liter diesel och ett aggregat till en skogsavverkningsmaskin värt omkring 600 000 kronor.

Aspök

Transportkriminalitet mer än bara överlaster

Polisen har öppnat verkanseld mot en lastbil! Så dramatiska är just i denna stund rubrikerna på nätet. En polispatrull rammades vid två tillfällen av en lastbil. Detta inträffade i samband med en rutinkontroll. Det är knappast brott mot kör- och vilotider som ligger bakom den flyende lastbilen, utan brottet är säkerligen av en annan karaktär.