Foto: Ur polisens förundersökning Foto: Ur polisens förundersökning

Nattlig transport av stöldgods slutade med 15 månaders fängelse

I slutet av april besöktes byggarbetsplatsen vid Biltemas lager i Halmstad av tjuvar. Mängder med stöldgods lastades på en trailer för att sedan försvinna iväg i nattmörkret.
Efter några timmar hittades såväl stöldgodset som chauffören - och nu har tingsrätten sagt sitt.

Byggarbetsplatsen vid Biltemas nya lager i Halmstad fick i april månad besök av tjuvar. Stöldgodset bestod bland annat av elkablar på kabeltrummor, fyrhjulingar, en hjullastare och en teleskoplastare.

De stulna fordonen (inklusive det övriga stöldgodset) hade körts från arbetsplatsen via en mindre grusväg för att senare lastas på ett väntande trailerekipage.

Här kunde storyn ha slutat som i så många andra fall. Men tack vare att ett av de stulna fordonen var utrustat med gps-sändare, kunde ekipaget spåras till en adress i Göteborgsområdet.

När polisen kom till adressen fann man trailerekipaget – och stöldgodset. Chauffören visade upp en fraktsedel, men det hade han inget för. Enligt mannen hade han fått uppdraget av två (för honom) okända män och han reagerade inte heller på att lastningen skedde klockan fyra på morgonen på en skogsväg.

Mannens förklaringar köptes inte av tingsrätten i Halmstad. Att till exempel inte ha kontaktuppgifter till uppdragsgivarna menar rätten är osannolikt.

Mannen har nu dömts till 15 månaders fängelse för att ha utfört transporten. Tingsrätten menar att brottet är grovt med tanke på stöldgodsets höga värde. Chauffören ska dessutom betala lite drygt 53 000 kronor i skadestånd till målsäganden.

Om artikeln

Publicerad: 2022-08-09 14:17
Kategori: Nyheter
Taggar: Biltema Halmstad Rättsfall Stöld