Polisen i Litauen gjorde ett klipp - tjuvarna fick däremot bita i gräset. Foto: Larmtjänst Polisen i Litauen gjorde ett klipp - tjuvarna fick däremot bita i gräset. Foto: Larmtjänst

19 svenskstulna robotgräsklippare åter i Sverige – tack vare litauisk polis

I början av juni stoppade litauisk gränspolis en transport från Sverige som innehöll svenskstulna robotgräsklippare som stals under våren 2023. Gräsklipparna kunde beslagtas, identifieras och i oktober månad var de äntligen åter i Sverige.

Vid en gränskontroll den 2 juni stoppade litauisk polis en transport från Sverige som innehöll 20 robotgräsklippare och laddningsstationer.

Polisen i Litauen skickade en förfrågan om godset till Larmtjänst som i sin tur kontaktade Husqvarna, Godsspan och Nationella operativa avdelningen (NOA) för att kunna identifiera gräsklipparna och spåra ägarna.

Godset kunde beslagtas och under sommaren har ett identifieringsarbete pågått. Gräsklipparna visade sig vara stulna i polisregion Öst och Väst under våren 2023.

19 gräsklippare har nu identifierats och skickats tillbaka till Sverige.
– Genom god samverkan mellan myndigheter, Larmtjänst och Husqvarna har vi lyckats identifiera maskinerna samt hitta ägarna, säger utredare Viktor Eklöf på Larmtjänst.

Ägarna till gräsklipparna är informerade.

Om artikeln

Publicerad: 2023-11-09 15:50
Kategori: Nyheter
Taggar: Kriminalitet Larmtjänst Stöld