Politi

Listar alla artiklar taggade med: Politi

Dyrt när danskregistrerad dragbil körde otillåtet cabotage – i Danmark(!)

När polisens Tungvognscenter Øst i Danmark kontrollerade yrkestrafiken vid Stora Bält blev bland annat ett danskregistrerat dragbilsekipage stoppat. Men trots att dragbilen var hemmahörande i Danmark, landade ärendet i otillåtet cabotage – med dryga böter som följd.
- Det här är ett ovanligt ärende, säger poliskommissarie Henrik Fobian.
VBG onspot

Inte bara dyrt att åka fast i Danmark – polisen har också blivit effektivare

Att den danska polisen har hårda nypor och att landets åklagare har en ”sund syn” på vad som kan anses vara avskräckande straff är ingen större nyhet. Nu visar det sig dessutom att den danska trafikpolisen, Tungvognscenter, har blivit betydligt effektivare. Det skrivs nämligen ut böter som aldrig förr på andra sidan sundet.
Prenumeration 2020-09

Svensk åkare får böta 470 000 för manipulerad färdskrivare

Tungvognscenter Öst i Danmark stoppade en svenskregistrerad lastbil för kontroll. Kör- och vilotiderna visade sig vara helt i ordning. Lite väl mycket ”ordning” tyckte polisen, som påbörjade en djupare kontroll av ekipaget – vilken skulle visa sig behövas.
Daf

Från konstaterat brott till fängelse – på mindre än 24 timmar

Polisen i Danmark avslöjade en chaufför som försökte använda ett förfalskat dokument som bevis för att han varit ledig. Några timmar senare har chauffören dömts till fängelse, dit han också transporterades med blixtens hastighet. Åkeriet har dessutom betalat böter på motsvarande 75 000 svenska kronor. Och allt blev "expedierat" av de danska myndigheterna på mindre än ett dygn.

VBG onspot

880 bilister körde för fort vid dansk tungkontroll

Under tre dagar den här veckan, har danska Tungvognscenter Syd varit koordinator för en massiv kontrollinsats på Fyn samt södra och mellersta Jylland. Tillsammans med bland andra skattemyndigheten, och landets myndigheter med ansvar för miljö- och livsmedelskontroll, har man tillsammans utfört grundliga kontroller av sammanlagt 336 tunga fordon varav 183 var utländska.
Polisen hade skyltat ner hastigheten vid kontrollplatserna, vilket 880 bilister struntade i. 

Hultsteins

Fängelse och 170 000 i böter för att ha kört med annans förarkort

En 53-årig tysk chaufför och dennes arbetsgivare dömdes idag av rätten i danska Kolding till fängelse och dryga böter för att ha använt sig av en annan persons förarkort.

Prenumeration 2020-09

Ingen bra måndag för transportfuskarna

Måndagen blev en jobbig dag för danska Tungvognscenter Syd. Flera chaufförer fick ta emot böter för "åtskilliga överträdelser", berättar den danska polisen.

VBG onspot

Åkeriägare förlorade körkortet i dansk viktkontroll

I maj månad stoppades en 72-årig dansk åkeriägare från Fyn av Tungvognscenter Syd. På lastbilen hade mannen lastat sten. Många och tunga stenar.

Hultsteins

Bulgariskt fuskåkeri fick lastbilen beslagtagen – i Danmark

I fredags, den 30 oktober, stoppade Tungvognscenter Syd, Sydøstjyllands Polis, en bulgarisk lastbil i Bogense på Fyn. Bakom ratten satt en bosnisk chaufför. Vid kontrollen hittade polisen så många fel att det hela slutade med att man helt enkelt tog lastbilen i beslag.

Budi 2021

Tre chaufförer förlorade sina körkort i dansk lastbilskontroll

Sydjyllands "tunga grupp", Tungvognscenter Syd, utförde natten mellan onsdag och torsdag i förra veckan en kontroll av den tunga trafiken. Totalt kontrollerades 36 ekipage, något som resulterade i 34 rapporter som främst rörde brott mot kör- och vilotidsbestämmelserna.

Budi 2021