Peter Lundgren

Listar alla artiklar taggade med: Peter Lundgren

De strejkande Agmazförarna fick internationell uppmärksamhet och stöd från såväl organisationer som allmänheten. Foto: Twitter/Fair Mobility.

Peter Lundgren om Agmazstrejken: ”Kommissionen måste ta till storsläggan mot Polen!”

Peter Lundgren, tidigare Sverigedemokrat i EU, har reagerat på Agmazförarnas strejk i Tyskland ”Jag skulle vilja at EU-kommissionen besökte och kontrollerade det kontor i Polen som godkänner och kontrollerar utfärdade förartillstånd. De måste rimligtvis ha väldigt många anställda för att kunna hantera den mängden ansökningar och godkännanden som detta kontor står för”, säger Peter Lundgren.
Djurens Rätt säger att EU-kommissionen "slarvat bort möjligheten att åstadkomma stora förbättringar för djuren". Foto: Skåne Save Pigs.

Peter Lundgren: ”Djurens Rätt förstår inte hur verkligheten ser ut”

Your Image Description
För första gången på 20 år uppdateras djurskyddet inom EU. I går presenterades förslagen som rör exempelvis begränsade transporttider, maxtemperaturer och digitala verktyg för spårning. Kritiken från Djurens Rätt lät inte vänta på sig. Förutom några ljuspunkter menar organisationen att det mesta talar för att en reell förbättring för djuren kommer att utebli. Peter Lundgren, då Sverigedemokrat, menar att Djurens Rätt inte förstår hur verkligheten ser ut.
EU-parlamentarikern Peter Lundgren (SD) är förhoppningsfull och tror inte att överklagandet från Litauen och andra öststater kommer att vinna gehör i EU-domstolen. Foto: Göran Rosengren

Lundgren hoppfull – Tror inte att Litauens överklagande vinner gehör

En rad öststater med Litauen i täten avser att, som vi tidigare rapporterat, överklaga mobilitetspaketet som man bland annat menar strider mot EU:s grundläggande principer om fri rörlighet för tjänster.
Men hur oroliga behöver vi egentligen vara för svenskt vidkommande?
Proffs har träffat EU-parlamentarikern Peter Lundgren (SD) som i många år har jobbat för att åstadkomma bättre villkor för vägtransportbranschen.
Adina Vălean, kommissionär i transportfrågor. Foto: EU-kommissionen

Parlamentariker ryter till efter kommissionärens attack mot mobilitetspaketet

Svallvågorna efter det nyligen antagna mobilitetspaketet har inte lagt sig. Det finns fortfarande starka krafter i EU som inte har gett upp kampen att sätta käppar i hjulet för det som av bland annat svenska vägtransportörer anses vara positivt, som till exempel återvändandekravet.
Men det kommer inte att ske utan strid, vilket står klart efter att Proffs har talat med den svenske EU-parlamentarikern Peter Lundgren (SD).