Övningskörning

Listar alla artiklar taggade med: Övningskörning

Bilinspektören: Man blir matt inför vad vi ser ute på vägarna

Inkompetens hos handledare för övningskörning, taxiförare som tar betalning i kontanter eller swish på sin egen telefon och stora brister i en dispenstransport. Västerås yrkestrafikgrupp stöttar kollegorna i Uppsala.

Skärpta regler kring handledarskap

Handledarskap för max 5 elever samtidigt. Det innebär Transportstyrelsens nya skärpta regler vid privat övningskörning från den 1 december. Samtidigt införs åtgärder som ska försvåra för den som vill använda otillåtna hjälpmedel vid kunskapsprovet. Syftet med förändringarna är att motverka provfusk och olaglig trafikutbildning.

Tyska körskoleelever får nytt perspektiv från lastbilshytten

En tysk TV-kanal presenterade nyligen att kort reportage om ett ovanligt sätt att lära sig köra bil. Elever som håller på att ta B-behörighet, får prova att sitta bakom ratten på en Volvo FH500 för att se vägen ur chaufförens perspektiv.

Transportlärare döms för dödlig krock med skylift

Två personer döms till villkorlig dom och 80 dagsböter vardera för arbetsmiljöbrott och vållande till annans död efter en olycka då en 19-åring som övningskörde lastbil körde på en skylift vid Triangeln i centrala Malmö. En man i 60-årsåldern slungades ur liftkorgen och föll rakt ner i gatan och dog. 

Övningslastbil inblandad i dödsolycka

En 19-åring som övningskörde lastbil råkade stöta till stödbenet på en skylift vid Triangeln i centrala Malmö. En man i 60-årsåldern slungades ur liftkorgen och föll åtta meter rakt ner i gatan. I fallet fick han så svåra skador att han senare dog.