Övningslastbil inblandad i dödsolycka

En 19-åring som övningskörde lastbil råkade stöta till stödbenet på en skylift vid Triangeln i centrala Malmö. En man i 60-årsåldern slungades ur liftkorgen och föll åtta meter rakt ner i gatan. I fallet fick han så svåra skador att han senare dog.

Olyckan inträffade vid halvtvåtiden på onsdagen på Södra Förstadsgatan.

Från en skylift höll två man på att sätta upp juldekorationer till julskyltningen i slutet av november när en lastbil kom körande.

Lastbilens förare var en 19-åring som gick sista året i Framtidsgymnasiets treåriga fordons- och transportprogram. 19-åringen tränade stadskörning och bredvid sig hade han en körlärare med mångårig yrkeserfarenhet.

Av någon anledning fastnade lastbilen i, eller stötte till, skyliftens stödben så att lyften flyttades. Vid sammanstötningen befann sig två män i liftkorgen. En av dem lyckades hålla sig kvar i den svajande korgen, den andre kastades ur och slog i gatan.

Mannen fördes i ambulans till närbelägna Skånes universitetssjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Olyckshändelsen utreds nu dels som en trafikolycka, dels som en arbetsplatsolycka.

Om artikeln

Publicerad: 2013-10-24 10:35
Kategori: Nyheter
Taggar: Arbetsplatsolycka Dödsolycka Malmö Övningskörning