MRF

Listar alla artiklar taggade med: MRF

MRF: Bilbranschens framsteg ger utslag i trafiksäkerheten

Uppkopplade fordon, sensorer som läser av vägmiljön och fordon som automatiskt bromsar för oskyddade trafikanter är exempel på tekniska lösningar som kan rädda många liv både i tätort och på landsvägar. Transportstyrelsen släpper nu en rapport som visar att vi närmar oss nollvisionen allt snabbare, med bland annat färre omkomna i olyckor med personbilar än någonsin.

Vägtrafiken dominerar alltmer i transportsystemet

Vägtrafiken, såväl gods- som persontransporter, dominerar alltmer i det svenska transportsystemet, men det anser MRF inte avspeglar sig i de medel som tilldelas för underhåll och investeringar för vägarna.

Assistancekåren Sweden AB:

”Vi har gjort allt ”by the book””

Assistancekåren startade egen larmcentral, samarbetet med SOS International minskade sedan drastiskt, medlemmar i Assistancekåren ansåg sig ha blivit uppsagda på fel grunder och ord står mot ord om vad som är sanningen. ”Det pågår en osaklig hetsjakt mot styrelsen och vd Mats Nilsson där saklighet ersatts med könsord, personangrepp, lögner och påhopp som gränsar till ofredande”, säger Assistancekåren.

Höga vågor i Assistancekåren efter ”tveksamma” uppsägningar

Efter en artikel om brytningen mellan Assistancekåren och SOS International, har redaktionen fått flera samtal från bärgningsföretag. Samtalen handlar bland annat om att Assistancekåren säger upp medlemmar på tveksamma grunder och att medlemmar behandlas olika av styrelsen. Medlemmar som framför kritik mot hur verksamheten bedrivs, säger sig bli bemötta på ett förminskande sätt jämte en hård ton och riskerar sägas upp.

MRF justerar upp prognosen för tunga lastbilar

MRF:s prognoskommitté för tunga fordon, har valt att justera upp prognosen för 2020 från tidigare 4 300 till 4 800 nyregistrerade tunga lastbilar.

Skatten upp 400% på en transportbil – sedan 2018

Regeringen har i sin budget nyligen presenterat sitt program för hur Sverige ska kickstartas. Något man helt har missat är de som har bilen som sin arbetsplats och lager. Exempelvis distributionsåkerier, hantverkare och servicepersonal. Det menar Motorbranschens Riksförbund, MRF, i ett pressmeddelande.

MRF justerar ner prognosen för tunga lastbilar:

Efterfrågan på lastbilar finns – men ingen kan leverera

MRF:s prognoskommitté för tunga fordon har valt att sänka prognosen för 2020 till 4 300 nyregistrerade tunga lastbilar. Nedskrivningen av prognosen beror främst på att tillverkarna stängt ned sin produktion och inte att efterfrågan saknas enligt Lennart Börjesson, koncernchef för Börjessons Bil och ordförande i prognoskommittén.

MRF skriver ner nyregistreringsprognosen för tunga fordon

MRF:s prognoskommitté skriver ner nyregistreringsprognosen för tunga fordon, 16 ton, till 4 800 bilar under 2020. Ifjol registrerades 6 652 nya tunga fordon, vilket var ett rekord.

Årets bilhändelse utsedd: Globala protester mot höga bensinpriser

Glöm robotbilar och Formel 1-tävlingar. Det var inget att protestera emot. Årets bilhändelse handlade om helt vanlig bensin. ”De många upproren runt om i världen mot höga bensinpriser visar hur viktig bilen är för vanligt folk”, säger Ing-Cathrin Nilsson, chefredaktör för Motorbranschen.

Vägfakta ska synliggöra infrastrukturen

Nu lanseras Vägfakta på nätet. En portal som ska göra information om vägtransporter och väginfrastruktur mer lättillgänglig. Visste du till exempel att 87 procent av alla resor sker på väg?