Freja

Listar alla artiklar taggade med: Freja

Efter trafikfarlig transport

Freja: ”De kör inte längre för oss”

Ute på småvägarna kring Öxnabäck i riktning mot Älvsered/Ullared, kunde det varit du som mött detta ekipage. Det hade säkerligen blivit ett trångt möte. Hur en yrkesförare med utbildning kan tillåta sig att fortsätta köra när lasten är på väg ut ur trailern, väcker frågor om huruvida föraren även har annan okunskap. Freja Transport & Logistics har svarat på våra frågor.

Freja och Donalds överens – fakturan betalas

Bärgningen av Frejas ekipage leder till att bärgningsföretaget åberopar retentionsrätten och initialt är Freja inte alls nöjda med situationen och tonläget är stramt. Nu har Freja samlat information om händelsen vilket leder till att de betalar det fulla beloppet.

Bärgaren låste in Freja-ekipage för att få betalt – åberopar retentionsrätten

Ett utländskt ekipage går av vägen, lasten ramlar ut och diesel läcker. Polis samt räddningstjänst vill snabbt påbörja sanering och ringer in bärgare. Efter ett omfattande arbete, tar bärgaren med sig hela ekipaget med last och åberopar retentionsrätten. ?Vi har dåliga erfarenheter av speditionens betalningsvilja?, säger bärgningsföretagets ägare. Speditionsbolaget har nu synpunkter på händelsen.

Frejatransporter fick ”returbiljett” till Danmark

Under måndagens poliskontroll i Helsingborgs hamn, stoppades bland annat två trailerekipage som körde på uppdrag av Freja i Danmark. Båda ekipagen var lastade med plåtskivor. Båda fick tillbringa natten utanför polishuset i Helsingborg.

Freja om det upprepade fusket:

Hårda konsekvenser för den som bryter mot reglerna

Turerna kring Freja och deras bulgariska/makedonska förare med brister i dokumenten, tycks upprepa sig och detta är inte något Freja alls tar lätt på, säger vd för Freja i Sverige, Jörgen Magnusson, som nu fick en rivstart efter semestern.

Ytterligare en Frejachaufför utan körkort fast i Norge

Detta blev Frejas tredje olagliga transport i Norge på kort tid när ytterligare ett ekipage stoppades på sin rutt med tomburkar till Ringnes Bryggeri. Föraren visade upp ett falskt körkort och saknade giltiga identitetshandlingar.

Bilmetro reparerar den bulgariska lastbilen – gratis!

För exakt en vecka sedan råkade en bulgarisk dragbil med Freja-trailer köra i diket strax norr om Orsa. I flera dygn tvingades den makedonske föraren bo i sin bil som stod nedkörd i dikeskanten. Nu är han bärgad och snart är hans bil reparerad av Bilmetro. Som bjuder på jobbet!

Chaufförer kom till undsättning

Frejachaufför har bott i krockad lastbil i fem dygn

Vid 16.30-tiden i fredags körde ett lastbilsekipage i diket på E45 strax norr om Orsa. Inga personskador rapporterades, men olyckshändelsen skulle innebära att den bulgariske chauffören än idag, fem dygn senare, sitter kvar i sin hytt i väntan på bärgningshjälp.

Så gick det sedan

Uppsägning, villkorligt och böter i ”Freja-fallet”

Snabb respons och snabb reaktion från Freja i Helsingborg när Helsingborgspolisen stoppade två ekipage varav den ena föraren senare fick villkorligt och strafföreläggande för brukande av falsk urkund.

Två Freja-ekipage fast i Helsingborg

Makedonsk förare greps – visade upp falskt körkort

Under lördagsförmiddagen satte Helsingborgs Roadcrimegrupp stopp för två Freja-ekipage på kontrollplatsen vid Långeberga. En förare saknade förartillstånd och en visade sig ha falskt körkort.