Foto: Läsarbild.

Efter trafikfarlig transport

Freja: ”De kör inte längre för oss”

Ute på småvägarna kring Öxnabäck i riktning mot Älvsered/Ullared, kunde det varit du som mött detta ekipage. Det hade säkerligen blivit ett trångt möte. Hur en yrkesförare med utbildning kan tillåta sig att fortsätta köra när lasten är på väg ut ur trailern, väcker frågor om huruvida föraren även har annan okunskap. Freja Transport & Logistics har svarat på våra frågor.

Det är vid 17-tiden den 6 juli som en chaufför hamnar bakom det trafikfarliga ekipaget. Ekipaget framförs på småvägarna i riktning mot Älvsered/Ullared och fotograferas vid Öxnabäck.

Det är möjligt att den aktuella chauffören inte har lastat själv och inte har kunnat kontrollera lastsäkringen efteråt, men att som yrkesförare fortsätta att köra när lasten bokstavligen är på väg ut och av trailern, finns det inga ursäkter för och väcker frågor kring vilka andra tillkortakommanden denna chaufför kör runt med.

Vi kontaktar Freja Transport & Logistics i Danmark och frågar om de känner till händelsen och det gör de.
– Självklart har vi inte gett tillåtelse till föraren att köra med otillräcklig lastsäkring. Det är oacceptabelt och ansvaret vilar på chauffören, säger Freja.

Dragbilen tillhör en underleverantör.
– Vare sig föraren eller underleverantören kör för oss längre, säger Freja.

Om artikeln

Publicerad: 2021-09-21 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Freja Lastförskjutning Lastsäkring Trafikfara Transport Yrkeschaufför