Förarkortsfusk

Listar alla artiklar taggade med: Förarkortsfusk

Fängelse och dryga böter efter drograttfylla och förarkortsfusk

Att framföra ett fordon när man är påverkad av droger är aldrig någon bra idé. Livsfarligt, så klart. Och ännu farligare om man kör ett tungt fordon. Att dessutom använda en annan persons förarkort är inget man skämtar bort. Och definitivt inte om man dristar sig till att göra det i Danmark. Tilltaget har nu fått sitt rättsliga efterspel.

Klamparna tog slut under nattkontroll i Arboga

När yrkestrafikgruppen arbetar nattpassen är trafiken inte tät, men hos de ekipage som kontrolleras finner man däremot ofta oegentligheter.
- Det här påvisar behovet av en kontrollverksamhet som pågår dygnet runt, säger bilinspektör Roger Ogemar.
Klamparna tog slut under natten.

Pappa och son riskerar dryga straff för förarkortsfusk

På morgonen den 12:e februari fick en åkeriägare på danska Fyn ett abrupt uppvaknande. Klockan 4 knackade nämligen polisen på dörren. Anledningen var att polisen misstänkte att man i åkeriet pysslade med förarkortsfusk.

Körningar utan förarkort kostade Röke Buss 56 000

I början av november förra året, stoppade trafikpolisen i Helsingborg en turistbuss på E6 vid Hallandsås. Förarens kör- och vilotider såg okej ut tyckte poliserna på plats, men efter att ha tömt ut färdskrivarens data för att senare analysera hur körningarna sett ut den senaste månaden, framkom en annan bild.

Körtidsfusk och otillåtet cabotage i en aldrig sinande ström

Strax efter midnatt den 16 augusti stoppar trafikpolisen i Västerås ett polskt trailerekipage. När man ska kontrollera förarens kör- och vilotider, upptäcker man att mannen kör med en annan persons förarkort i färdskrivaren.

Fängelse och 170 000 i böter för att ha kört med annans förarkort

En 53-årig tysk chaufför och dennes arbetsgivare dömdes idag av rätten i danska Kolding till fängelse och dryga böter för att ha använt sig av en annan persons förarkort.

Straffrekord i Danmark idag:

Vd får böta 1,2 miljoner för fusk med förarkort

Rätten i danska Horsens avkunnade idag en dom i Danmarks hittills största fall av missbruk av förarkort där åtta personer från samma åkeri dömdes.