Pappa och son riskerar dryga straff för förarkortsfusk

På morgonen den 12:e februari fick en åkeriägare på danska Fyn ett abrupt uppvaknande. Klockan 4 knackade nämligen polisen på dörren. Anledningen var att polisen misstänkte att man i åkeriet pysslade med förarkortsfusk.

Chaufförspodden – Exklusivt


Den danska polisen slog samtidigt till mot både åkeriägaren och dennes son, som var anställd i åkeriet. Och hos båda hittade man förarkort som inte var deras egna. Båda anhölls.

Den danska ”tunggruppen” Tungvognscenter Syd hade tidigare konstaterat att en av de båda använde sig av en annan persons förarkort när denne stoppades vid ett tidigare tillfälle.

Tungvogncenter Syd har sedan dess utrett företaget. Utredningen stärkte misstankarna och i samband med anhållandena gjordes även en husrannsakan.

Efter att de båda anhållna hade förhörts, släpptes de på åter fri fot senare på dagen.

Utredningen fortsätter däremot och misstankarna kvarstår. När utredningen är klar lämnas ärendet över till åklagare som ska ta ställning till vilka straff som kan bli aktuella.

Den danska polisen lämnar i nuläget inte ut fler uppgifter om ärendet.

Enligt vad tidningen Proffs erfar så kan far och son sannolikt se fram emot stränga straff. Ett liknande ärende i höstas slutade med böter till en lettisk förare och dennes åkare, som fick betala 400 000 danska kronor (cirka 570 000 svenska) för förarkortsfusk i 18 konstaterade fall.

Även fängelse finns på den danska straffskalan för den här typen av brott.

Hultsteins

Om artikeln

Publicerad: 2021-02-16 10:43
Kategori: Nyheter
Taggar: Danmark Förarkortsfusk Tungvognscenter Syd