BGL

Listar alla artiklar taggade med: BGL

Åkerier lämnar in ett formellt klagomål mot Tyrolen till EU-kommissionen

Insatser för miljön faller ofta inte i god jord. Nu är det nattkörningsförbudet för lastbilar i Tyrolen som upprör. Tyska och tjeckiska vägtransportförbund har lämnat in formella klagomål till EU-kommissionen angående körförbudet i Tyrolen. Körförbudet gäller under nattetid. De hävdar att åtgärden är onödig, förhindrar den fria rörligheten för varor och ökar luftföroreningarna.

Rökförbud även i lastbilshytten och Euro 6 i Nederländerna

Från och med den 1 januari 2022 är det rökförbud på arbetet och det gäller även i lastbilshytten, skriver tyska Eurotransport. Dessutom skärps utsläppskraven i gröna miljözoner där utsläppen ska uppfylla minst Euro 6. 2025 kommer även nollutsläppszoner att finnas.

Chaufförer sökes desperat i Tyskland

Vitryska förare är välkomna

Bundesverbands Güterkraftverkehr Logistik und Entsorgung (BGL), vill använda alla möjligheter för att hitta chaufförer. Styrelsens talesperson Prof. Dr. Dirk Engelhardt varnar för att Tyskland är på väg att hamna i situationen Storbritannien redan befinner sig i.

Tack vare politikerna – tyska BAG storsatsar

En kontrollmyndighet som ofta får kritik är tyska Bundesamt für Güterverkehr (BAG). Nu får de emellertid många lovord för sina satsningar på att bland annat anställa mer personal och omorganisera viktiga kontroller som svar på signaler man får från branschen.