Foto: Federal Association for Road Haulage, Logistics and Disposition Foto: Federal Association for Road Haulage, Logistics and Disposition

Tyska chaufförer istället för barn när tyskt fotbollslag gjorde entré

Normalt är det barn som följer med fotbollsspelarna i tyska TSV 1860 in på stadion, men den 21 januari, fick åskådarna på Grünwalder-stadion, inför matchen mellan TSV 1860 och FSV Zwickau, en annan bild. I istället för barn följde lastbilschaufförer med spelarna ut på planen.

Detta arrangerades av fordonstillverkaren MAN Truck & Bus och Federal Association for Road Haulage , Logistics and Disposal (BGL) och bakgrunden är den allt mer påtagliga bristen på lastbilschaufförer.
– Som tillverkare av kommersiella fordons tar vi förarbristen på största allvar. Av den anledningen har vi vidtagit denna åtgärd, förklarade Alexander Vlaskamp , ​​vd för MAN Truck & Bus.

Enligt BGL:s uppskattningar råder det en brist på cirka 100 000 yrkesförare i hela Tyskland. Dessutom går omkring 30 000 i pension varje år, men endast 15 000 nya chaufförer tillkommer årligen.

– Eftersom mer än 70 procent av vardagsvarorna transporteras med lastbil är denna utveckling ett massivt hot mot försörjningstryggheten i Tyskland. Om vi ​​vill förhindra engelska förhållanden med tomma stormarknadshyllor måste alla tänka efter, på alla nivåer – i politiken, näringslivet och samhället, understryker BGL:s talesperson Dirk Engelhard.

– Utan lastbilschaufförerna skulle leveranskedjorna i Europa stanna, tillägger Alexander Vlaskamp avslutningsvis.

Om artikeln

Publicerad: 2023-01-25 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: BGL Chaufförsbristen fotboll MAN TSV 1860