Foto: BAG.

Tack vare politikerna – tyska BAG storsatsar

En kontrollmyndighet som ofta får kritik är tyska Bundesamt für Güterverkehr (BAG). Nu får de emellertid många lovord för sina satsningar på att bland annat anställa mer personal och omorganisera viktiga kontroller som svar på signaler man får från branschen.


Man lovordar även hur BAG hanterade pandemin då man redan från början utrustade personalen med handskar, masker och desinfektionsmedel. Tack vare dessa omfattande försiktighetsåtgärder, kunde de bibehålla sin närvaro ute på vägarna, skriver Eurotransport.

BAG:s chef Andreas Marquardt, är glad över att kunna berätta att man under innevarande år förstärker sin mobila trupp med 70 till 80 nya medarbetare. Hälften av dessa är redan ombord.

Totalt kommer BAG att ha cirka 300 anställda för vägkontrolltjänst, vilket är 30 procent fler än förra året.
– Att detta har kunnat göras är vi tacksamma mot våra politiker för, säger Andreas Marquardt.

Glada är man även på Bundesverband Güterkraftverkehr Logistik und Entsorgung (BGL) och säger att detta är enda sättet på vilket det går att säkerställa rättvisare konkurrensvillkor på de tyska vägarna.

BAG har ett samarbete med BGL för att stävja olagliga metoder, en Task Force, som undersöker rapporterade ärenden och även samarbetar med tull och polis.

Om artikeln

Publicerad: 2021-04-26 12:54
Kategori: Nyheter
Taggar: BAG BGL Fusk Konkurrensvillkor Polis transporter Vägkontroll