Arla

Listar alla artiklar taggade med: Arla

Arlas första eldrivna mejerilastbil i Göteborg

År 2018 blev Arla Sveriges egna tunga transporter i Sverige fossilfria. Nu tar Arla ytterligare ett steg för att sänka utsläppen genom att sätta in en av landets första tunga el-lastbilar med kyl. Genom att lastbilen är eldriven så blir den inte bara utsläppsfri utan även tystare.
VBG onspot

Nu ska Arlas mjölk köras på kogödsel

Arla tar nästa steg i det som de kallar för "biogasrevolutionen". Med fyra nya biogasdrivna lastbilar i drift sluts kretsloppet på mjölkgårdarna. Biogasen, som produceras av gödsel från Arlagårdarna, innebär att klimatavtrycket från kossan blir mindre men även att samhället får ett fossilfritt lokalt producerat drivmedel som kan driva bussar, lastbilar och industrier.
Daf

Arla ett steg närmare fossilfria transporter

Idag inviger bondeägda Arla 17 nya etanoldrivna lastbilar och en ny tankstation vid mejeriet i Kallhäll. Lastbilarna från Scania drivs med dieselmotoranpassad etanol från Lantmännen som tillsammans reducerar koldioxidutsläppen med upp till 90 procent. Därmed är Arla i Sverige nu ännu närmare målet att helt fasa ut fossilt bränsle.

Prenumeration 2020-09

40 varslas på Fågelsta Åkeri & Frystransporter

Schenker förlorade anbudsomgången gällande mjölktransporter för Arla, vilket innebär bland annat för Fågelsta Åkeri & Frystransporter AB i Mjölby att 40 chaufförer är varslade i Götene och Jönköping.

Budi 2021