40 chaufförer hos Fågelsta Åkeri & Frystransporter AB får gå eftersom Schenker förlorade anbudsomgången gällande mjölktransporter för Arla.Fotograf: Fågelsta Åkeri & Frystransporter AB

40 varslas på Fågelsta Åkeri & Frystransporter

Schenker förlorade anbudsomgången gällande mjölktransporter för Arla, vilket innebär bland annat för Fågelsta Åkeri & Frystransporter AB i Mjölby att 40 chaufförer är varslade i Götene och Jönköping.

– Vi har körningarna kvar till i maj nästa år, men det är viktigt att vi varslar i rätt tid, även om vi hoppas att vi får in någon ersättningstrafik som kan mildra varslet till en del i alla fall, säger verksamhetschefen Tommy Rundberg.
– Lite mer verksamhet fick vi när vi i höstas tog över trafiken på Uppsala från Boglösa Åkeri AB i Jönköping.

Tommy Rundberg tycker naturligtvis det är tråkigt att företaget behöver varsla någon chaufförer, men påpekar samtidigt att Fågelsta Åkeri & Frystransporter är inte det enda åkeriet som förlorat körning av mjölk för Arla.
– Vi är flera som tappade körningar när Schenker förlorade upphandlingen. Vem som vann upphandlingen vet jag inte än eftersom Arla håller det hemligt tills vidare.

Företaget har cirka 60 lastbilar som dagligen utför trafik för DB-Schenker, från Jönköping, Götene, Linköping och Norrköping till Stockholm, Gävle, Västerås och Borlänge och ungefär 135 chaufförer. Åkeriets trafikledning och administration finns i Mjölby.

Om artikeln

Publicerad: 2015-12-18 08:40
Kategori: Nyheter
Taggar: Arbetsmarknad Arla Fågelsta Åkeri & Frystransporter AB Mjölby