Arbetsmarknad

Listar alla artiklar taggade med: Arbetsmarknad

Logistiksatsning i Eskilstuna spås ge tusentals nya jobb

Under nästa år öppnas dörrarna till Coops nya högteknologiska centrallager i Eskilstuna logistikpark. Logistiksatsningen är ett svar på en ökad efterfrågan utifrån nya konsumtionsmönster med både ökad e-handel och fler fysiska närbutiker. Lernia är en av tre aktörer som ska hantera personalförsörjningen och nu börjar rekryteringen. Satsningen innebär en rejäl injektion av nya arbetstillfällen; sammanlagt ska runt 300 lagerarbetare och tjänstemän anställas till lagret.

Scania rullar ut på Sverigeturné – för att locka folk till mekanikeryrket

Idag inleder Scania Sverige tillsammans med sina återförsäljare en rikskampanj för att locka fler medarbetare till verkstäderna. Idag råder det akut brist på servicetekniker i hela transportbranschen, uppskattningsvis behövs det 6000 medarbetare inom en treårsperiod för att klara behoven.

Den 13 maj inleder Scania Sverige och återförsäljarna den rikstäckande kampanjen ”The Big Mission” som sker över hela landet. Syftet med kampanjen är att beskriva vad yrket som servicetekniker faktiskt innebär och locka fler till branschen.

Åkeribranschen har ett historiskt stort behov av förare, visar TYA:s senaste undersökning.Fotograf: TYA

TYA:s Trendindikator visar:

Historiskt stor efterfrågan på lastbilsförare

Arbetsmarknaden för lastbilsförare har varit het de senaste åren. Ändå har efterfrågan på förare att nyanställa aldrig varit lika stor som nu: drygt 3 450 förare behövs det kommande halvåret. Detta trots att fler än 6 000 förare har anställts det senaste året.
Arbetsmarknaden för lastbilsförare är därmed mycket god ? samtidigt som många företag har det besvärligt eftersom de har svårt att rekrytera tillräckligt många förare med rätt kompetens, skriver TYA i ett pressmeddelande.