Logistiksatsning i Eskilstuna spås ge tusentals nya jobb

Under nästa år öppnas dörrarna till Coops nya högteknologiska centrallager i Eskilstuna logistikpark. Logistiksatsningen är ett svar på en ökad efterfrågan utifrån nya konsumtionsmönster med både ökad e-handel och fler fysiska närbutiker. Lernia är en av tre aktörer som ska hantera personalförsörjningen och nu börjar rekryteringen. Satsningen innebär en rejäl injektion av nya arbetstillfällen; sammanlagt ska runt 300 lagerarbetare och tjänstemän anställas till lagret.

Eskilstuna med sitt strategiska läge nära storstäderna har satsat på att profilera sig som en logistikhubb i Sverige. Ett starkt tillskott är Coops nya automatiserade centrallager som snart står klart.

Lagret är en miljardsatsning och blir ett av Europas största automatiserade lager som både kommer förse den digitala och fysiska handeln med varor. Utbildnings-, matchnings-, och bemanningsföretaget Lernia ska tillsammans med två andra bemanningsaktörer anställa 300 medarbetare till lagret.

– Logistiksatsningarna duggar tätt i Mälardalen och branschen är i stark tillväxt. Vi har en väletablerad roll i regionen, många års erfarenhet av lager och logistik och vet hur man hittar rätt person till rätt arbetsplats, säger Hanna Karlsson Platschef Lernia Bemanning i Södermanland.

Inom tre år spås över 3 000 ytterligare arbetstillfällen behövas i logistikområdet utanför Eskilstuna.

Om artikeln

Publicerad: 2023-02-23 11:03
Kategori: Nyheter
Taggar: Arbetsmarknad Coop Företagsnyheter Lernia Nyetablering