Danska åkerier hittade chaufförer – på jobbmässa

Under vecka 15 arrangerade Dekra sju jobbmässor i Danmark. Dessa var de största Dekra hittills anordnat och de besöktes av 1 500 personer som fick träffa 79 åkare och verksamheter. På mässorna slöts flera arbetsavtal och både besökare och företagare var nöjda med utbytet på mässorna.

Transportbranschen skriker efter arbetskraft och mässorna som arrangerades av Dekra var tänkta att skapa möten mellan företag och arbetslösa chaufförer samt dem som vill bli förare.

Då det är stor brist på chaufförer, deltog flera transportföretag som saknar personal i mässorna för att presentera sig.

I Brøndby representerade bland andra Heidi Grønneskov Stavnskær Fragt och hon var på charmoffensiv för att hitta nya förare.
– Det är svårt att hitta de förare man verkligen vill ha eftersom det ”krigas” om att få just dem, säger hon innan mässan öppnar.

Två timmar in på dagen är hon mycket nöjd då det de senaste månaderna varit svårt att rekrytera förare.
– Vi har anställt två förare och kommer att träffa ett par lärlingar för samtal i hopp om att kunna anställa dem, säger Grønneskov optimistiskt.

Inga företag gick tomhänta från någon av de sju jobbmässorna som var uppskattade och därför var det inte sista gången Dekra arrangerade jobbmässor runt om i landet.

VBG onspot

Om artikeln

Publicerad: 2019-04-25 12:51
Kategori: Nyheter
Taggar: Arbetsmarknad Chaufförsjobb Dekra Rekrytering