Råttor invaderar polisens kontrollplats – på grund av Trafikverket

Trafikpolisen i Helsingborg har fått nog. Illa skött underhåll av kontrollplatserna vid Långeberga har bland annat inneburit att råttor lockas till platsen vilket bland annat har resulterat i avtuggade kablar till bromsprovaren. Det rapporterar SVT i ett nyhetsinslag under onsdagen.

Trafikpolisens skyddsombud Richard Karlsson säger till SVT att soporna drar till sig fåglar, råttor och andra skadedjur och att det beror på att soporna töms för sällan – eller inte alls, rättare sagt.

En anledning till att det ser ut som det gör är att soptunnan på kontrollplatsen under många år har varit trasig, något som vid flera tillfällen har påtalats för Trafikverket som har ansvar för underhållet på platsen.
– I sex år har vi försökt få Trafikverket att byta ut soptunnan, utan resultat, säger en trafikpolis till tidningen Proffs.

Klicka på bilden för att se inslaget i SVT. Foto: SVT

Men det är inte bara soporna som är ett bekymmer. Även människobajs kantar asfalten på Långeberga, rapporterar SVT Helsingborg.
– Så här kan det inte se ut. Det är inte okej, säger Richard till SVT.

Henrik Nilstam, enhetschef på Trafikverket, instämmer.
– Det är en syn som vi absolut inte vill ha, säger han i inslaget.

Nilstam förklarar att Trafikverket ska utöka dialogen med Polismyndigheten för att komma tillrätta med problemet.
– Jag hade hellre sett att man istället utökade städningen, säger Richard Karlsson till Proffs.

Att det ser ut som en soptipp på Långebergas kontrollplatser är ingen nyhet men däremot ett arbetsmiljö-, och miljöproblem av rang. Som tidigare nämnt så har trafikpolisen tjatat om en så enkel sak som en ny soptunna i sex år.

För cirka tre år sedan gjorde tidningen Proffs ett reportage om samma ämne. Efter att den artikeln hade publicerats, tog det inte många dagar innan kontrollplatsen var städad. Men nu står alltså trafikpolisen, bokstavligt talat, mitt i skiten igen.

Om artikeln

Publicerad: 2024-02-15 15:52
Kategori: Nyheter
Taggar: Arbetsmiljö Helsingborg Renhållning SVT Trafikpolisen Trafikverket