Trafikverket

Listar alla artiklar taggade med: Trafikverket

DEBATTARTIKEL

Morell: Trafikverket klarar inte av sitt uppdrag när det snöar

”Snön faller och vi med den”, så lyder andra spåret på Ulf Lundells Nådens år från 1978. Det kunde lika gärna varit Trafikverket istället för vi. Återigen visar det sig att kolossen till Trafikverk inte klarar av sitt uppdrag. Detta trots att Trafikverket är nästan 11 000 anställda. Då ska läsaren bära i minnet att ingen av dessa 11 000 anställda varken bygger en meter väg eller en meter järnväg än mindre underhåller desamma. Hur har vi kunnat hamna här?
När Trafikverkets beslut om dispenstransporter dröjer, påverkar det både åkeriets ekonomi samt miljön. Foto: Mats Gagner.

Långa beslutstider svårt för specialtransporter

”Transportdispenser för tunga transporter har blivit en skandal, handläggningstiderna är på tok för långa på Trafikverket. Transportfordon, ofta med följebil eller vägtransportledare, får vänta i flera dagar på beslut innan transport kan ske. Det leder till förseningar på byggplatser och industri samt att arbetslag står och väntar när transporterna inte kommer fram i tid. Och vem betalar för väntetiden när åkeriet går miste om uppdrag samtidigt som chauffören kostar i lön?” Detta är tankar som Mats Gagner har kring situationen för specialtransporter i dag.