SVT

Listar alla artiklar taggade med: SVT

Svenska Truckers lockar fler att bli lastbilschaufför

Den 6 september 20.00 i TV3 är det nypremiär av svenska succéserien och Kristallen-vinnaren Svenska Truckers. Serien är populär och har fått fler att söka sig till chaufförsyrket. I den kommande säsongen får vi stifta bekantskap med både nya profiler och återse gamla favoriter. Man välkomnar också Volvo som en ny sponsor till programmet vid sidan av huvudsponsorn Sveriges Åkeriföretag.

Hoppet inte ute för epilepsidrabbade när Transportstyrelsen förtydligar

Chaufförer med dispens för diagnosen epilepsi, blev efter EU:s skärpta hälsokrav av med sina högre behörigheter. Detta har uppmärksammats av media. EU-kommissionen Sverige kritiserar nu SVT:s rapportering om detta då det inte tydliggjorts att det fortfarande finns möjlighet att ansöka om undantag.

MISSA INTE VECKANS UPPDRAG GRANSKNING

Polisforskare: ”Trafikpolisen har i princip slaktats”

I kvällens Uppdrag granskning beskriver SVT-reportrarna Rolf Lunneborg och Håkan Alamaa den situation som råder inom trafikpolisen i Sverige. Och det är en dyster bild som målas upp, sett ur den seriösa vägtransportnäringens perspektiv.

Proffs redaktör i veckans Uppdrag granskning:

Lagens korta arm

Veckans avsnitt av SVT:s "Uppdrag granskning" tar upp situationen inom trafikpolisen. Man belyser farorna med den olagliga trafiken och ställer detta i relation till den krympande organisationen som trafikpolisen utgör.

Vägarnas kungar – på SVT i kväll

Klockan 20.00 på SVT 1 visas underhållningsdokumentären ?Vägarnas kungar?.

Schenker i kvällens Uppdrag granskning:

Vi betalar 52 kronor per mil

Kvällens Uppdrag granskning på SVT1 handlar om underbetalda utländska chaufförer som kör vägtransporter i Sverige. I reportaget avslöjas bland annat hur mycket ? eller snarare hur lite ? några av landets största speditörer betalar sina transportörer.
Programmet lär innebära att exempelvis Schenker har ett digert arbete framför sig i att försöka återupprätta sin heder.

Upp till kamp för en sundare kontrollverksamhet

Transportstyrelsen har bråda tider efter att rejält ha hamnat i fokus och blåsväder i anledning av SVT:s avslöjande i "Uppdrag granskning" om att taxiförare som dömts för sex- och våldsbrott och fått sin taxilegitimation återkallad trots det fortsätter köra taxi. Informationen mellan Transportstyrelsen och taxibolagen har fungerat antingen inte alls eller helt undermåligt. Det är lätt att förstå att taxikunderna som trots att de anlitat så kallade "trygga taxibolag" känner sig besvikna över den bristfälliga ordningen.