Samtliga leveranser för IKEA Sverige i Uddevalla blir fossilfria, bland annat med elfordon. Samtliga leveranser för IKEA Sverige i Uddevalla blir fossilfria, bland annat med elfordon.

Widriksson utökar IKEA-samarbetet fossilfritt

Widriksson expanderar i nya områden genom utökat uppdrag för IKEA Sverige. Det nya uppdraget gäller transporter för IKEA Sverige i Uddevalla och innefattar hemleveranser med både trottoarleveranser och inbärning. Samtliga leveranser blir fossilfria med bland annat elfordon.

Widriksson har tecknat ett nytt avtal med IKEA Sverige gällande utökning av transportuppdraget för hemleveranser. Avtalet omfattar ett område mellan, och inklusive, Strömstad, Lidköping och Stenungsund och täcker därmed även in bland annat Vänersborg, Lysekil och Lilla Edet.

Widriksson kör sedan tidigare hemleveranser för IKEA Sverige från varuhusen i Kungens Kurva, Kållered samt e-handelsleveranserna för södra Storstockholm. Tjänsterna som ingår i det nya uppdraget är trottoarleveranser och inbärning och leveranserna kommer köras helt fossilfritt varav cirka hälften med elfordon. Widrikssons kör fossilfritt sedan flera år och satsningen på elbilar är en viktig del i företagets arbete för miljö och hållbarhet.

Widriksson börjar utföra leveranserna för IKEA Sverige i Uddevalla-området den 15 januari 2024 och leveranserna kommer att ske sju dagar i veckan.