Vägtransport

Listar alla artiklar taggade med: Vägtransport

Åkerier lämnar in ett formellt klagomål mot Tyrolen till EU-kommissionen

Insatser för miljön faller ofta inte i god jord. Nu är det nattkörningsförbudet för lastbilar i Tyrolen som upprör. Tyska och tjeckiska vägtransportförbund har lämnat in formella klagomål till EU-kommissionen angående körförbudet i Tyrolen. Körförbudet gäller under nattetid. De hävdar att åtgärden är onödig, förhindrar den fria rörligheten för varor och ökar luftföroreningarna.

Redarna badar i pengar

Vinstfestivalen bland containerrederierna verkar inte ha något slut. Medan franska CMA CGM sänker sina priser för att bekämpa inflationen har, efter Hapag-Lloyd, Maersk nu drastiskt höjt sin vinstprognos igen. Medan glädjen står högt i tak på sjön, blir effekterna för resten av leveranskedjan mindre positiv.

Polen drömlandet för litauiska åkerier att etablera sig i

Enligt siffror från Linava, Litauens åkeriförbund, har 800 litauiska transport- och logistikföretag med en sammanlagd fordonsflotta på 8 000 fordon, etablerat sig utanför Litauen. Polen är det överväldigande mest populära landet för litauiska åkerier som vill etablera ett utländskt dotterbolag. Det handlar om ekonomi, tredje landsförare och EU:s mobilitetspaket.

Ännu ett platooningtest avbryts

I oktober 2017 deltog Proffs i ett konvent som analysföretaget Rementum anordnade i Malmö. Det handlade om vägtransporter, framtiden och elektrifiering. En av talarna redogjorde för en undersökning de gjort om vad som var det mest effektiva sättet att transportera på och inte förvånande var det järnväg som intog förstaplatsen.

Ytterligare 150 IVECO S-Way LNG- och CNG-dragbilar till Hegelmann Group

I syfte att uppnå hållbarhet i sina långväga transporter har Hegelmann Group lagt en order på 150 Iveco S-WAY LNG och 10 Iveco S-WAY CNG-dragbilar. Dessa dragbilar kommer att utöka Hegelmanns gröna fordonsflotta som redan består av 20 LNG-drivna Iveco-dragbilar.

Best Transport siktar på 50 nya elfordon under 2022

Best Transport är ett last mile-företaget som driver på hållbarhetsutvecklingen inom transportbranschen. Bolaget var bland annat först ut i Sverige med att erbjuda fossilfria leveranser, något som framför allt möjliggjordes genom användandet av det förnybara bränslet HVO100. Nu storsatsar bolaget på elektrifiering av fordonsflottan målet 50 nya elfordon 2022.

Första ellastbilen i Jämtland

Nu tar Sandberg & Jonsson, samarbetsåkeri till DB Schenker, nästa steg när det gäller hållbara transporter. Åkeriet är först ut i Jämtland med att sätta en helelektrisk Scania-lastbil i drift.

Det går inte att backa sig ur en poliskontroll

Den 29 juni är kontrollplats Långeberga i Helsingborg öppen. I det strålande solskenet hämtas ekipage in på löpande band. Ett ekipage skiljer sig från de andra då det utan att ha blivit inhämtat kör av på avfarten från motorvägen. I samma ögonblick föraren ser polisen börjar han backa ut på motorvägen igen, men stoppas av bilinspektör Tommy Berg och trafikpolis Peter Ban som vill titta närmare på ekipaget.

Bring fyrdubblar kapaciteten i Uddevalla

Logistikaktören Bring växer och har behov av större lokaler i Uddevalla. Därför har man beslutat att öka kapaciteten och ytan, och i oktober flyttar verksamheten in en 3 000 kvadratmeter stor terminal.

346 mil på biogas

346 mil på en enda tankning och ett utsläpp på 195 kilo CO2. Bra biogaskörning gynnar både miljön och ekonomin konstaterade Iveco S-Way som nyligen drog ut på en Nordisk Biogasturné dels för att testa hur långt man kan köra med en fullastad biogasbil. Svaret är klart; Miljövänlig körning tar toppen av bränslekostnaderna i en tid av skyhöga priser.