DB Schenkers nya terminal är byggd för en hållbar framtid och god marknadstillväxt. DB Schenkers nya terminal är byggd för en hållbar framtid och god marknadstillväxt.

Första Volta Zero i bruk på DB Schenkers nya terminal

Ny terminal och ellastbilar för renare logistik. Första Volta Zero tas i bruk i norsk verksamhet på DB Schenkers nya terminal i Bergen, Norge.

DB Schenker, en av världens stora logistikleverantörer och ledande inom europeisk landtransport, öppnade en ny terminal med centralt läge på Bergens flygplats Flesland. Den 46 hektar stora tomten rymmer ett toppmodernt logistikcenter på 7 000 m2 varav stora delar av området ägnas åt godshantering.

Byggnaden och verksamheten är i stort sett självförsörjande på el genom solpaneler på taket som också är grönt. Byggnaden har moderna faciliteter för anställda och chaufförer.

DB Schenker i Bergen har ett stort upptagningsområde för sin verksamhet i regionen och med den ökade kapaciteten kan de erbjuda marknaden pålitliga och bra transportprodukter. Inte bara på vägen utan även inom sjö- och flygfrakt.

I september kommer DB Schenker att genomföra ett test med Volta Zero från Volta Trucks i Norge. 2021 tillkännagav DB Schenker och Volta Trucks ett partnerskap.

Den efterföljande förbeställningen av nästan 1 500 helelektriska Volta Zero-fordon var den största beställningen av medelstora ellastbilar i Europa hittills. DB Schenker planerar att använda den den 16-tons Volta Zeron på sina europeiska terminaler för att leverera varor från distributionsnav till stadsområden och stadskärnor.

Om artikeln

Publicerad: 2023-09-26 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: DB Schenker Elektrifiering Ellastbil Godsterminal Godstransporter Klimatomställning Lager Miljö Volta Zero