DB Schenker

Listar alla artiklar taggade med: DB Schenker

DB Schenker är bäst i branschen på hållbarhet

Efter 58 000 intervjuer om hur hållbara 1400 olika varumärken uppfattas, utsågs DB Schenker till branschbäst på hållbarhet. Detta av Europas största oberoende varumärkesstudie med fokus på hållbarhet, Sustainable Brand Index.

Stefan kör hem paket till de som inte vågar gå ut

Möt vardagshjälten och Preemägaren Stefan Olsson. Som varje måndag och torsdag sätter sig i bilen och kör ut de paket som kommit till hans ombud - och som inte kan hämtas ut i dessa coronatider.
Nokian

DB Schenker skänker frakten för insatser för Covid-19:s riskgrupper

Radiohjälpen har nu startat en insamling för Coronavirusets riskgrupper. Äldre och personer med underliggande sjukdomar tillhör grupper som drabbas extra hårt av den isolering som nu sker i samhället. De behöver akut stöd och hjälp.
Hultsteins

Vi hjälpte till att transportera material till Australiens vilda djur

DB Schenker har, tillsammans med Lufthansa Cargo, hjälpt till att transportera över två ton stickade varor till känguruer och andra djur som drabbats av bränderna i Australien.
Nokian

Transporter vid Toyotas truckfabrik i Mjölby går på biogas

Toyota Material Handling i Mjölby tar ytterligare ett stort kliv för att minska verksamhetens miljöpåverkan. Toyotatransporter, såväl regionalt i Östergötland som mellan byggnaderna på fabriksområdet i Mjölby sköts numera med en lastbil som går på biogas.
Aspök

Tunga speditörer har avbrutit samarbetet med Alguns

Speditörer som använder Alguns Åkeri AB:s tjänster har reagerat på händelserna med de tre ”skandalfordonen” som ledde till att åkeriet idag riskerar 1,5 miljoner i sanktionsavgifter. Två speditörer har valt att helt avbryta samarbetet med åkeriet och ytterligare en stoppar användandet tills utredningen är klar.
VBG onspot

Morris Stockholm väljer DB Schenker Logistics

Morris Stockholm har en ambitiös plan på att växa i Norden och med fokus på leveranskvalitet, valdes DB Schenker Logistics i Landvetter som samarbetspartner.
Hultsteins

”Min son ska veta att jag gjorde något”

Sedan början av september rullar en el-hybridlastbil från Scania i daglig distributionstrafik för DB Schenker i centrala Falun.
Nokian

Nytt tullhanteringssystem effektiviserar DB Schenker

Ett nytt tullhanteringssystem hos DB Schenker innebär att man via elektronisk och automatiserad hantering av tulldeklarationer och tullager får en effektivare tullhantering. Det nya systemet innebär bland annat att det blir lättare för logistikföretaget att hålla sig uppdaterade inom EU-lagstiftningarna på området.
Aspök

DB Schenker är ute och cyklar

Det är i Linköping som Schenker är ute och cyklar när de fredagen den 25 oktober gör sin första leverans med elcykel i Linköping. De startar klockan 10.30 med ett panelsamtal på temat ”Hållbarhet och citylogistik – från ord till handling”.
Nokian