DB Schenker

Listar alla artiklar taggade med: DB Schenker

Västbo transport satsar på lokalproducerad biogas

Om allt går enligt plan kommer det att stå en tankstation för biogas hos DB Schenkers samarbetsåkeri Västbo transport om ett år. Ägare är Småländska Bränslen och tankstationen kommer vara öppen för alla att nyttja.
– Vi har beställt fem biogasbilar och leveranstiden är ungefär ett år så det passar riktigt bra, säger Jacob Axelsson, vd på Västbo transport.

Schenker: ”Därför ser du så få ellastbilar på våra vägar”

En eldriven Porsche 911. Och ett elektrifierat Sverige. Ja, är man vd på ett av Sveriges största åkerier är det kanske inte så konstigt att det slår gnistor om ens drömmar.
– Vi tror stenhårt på elektrifiering i stor skala. Antingen med direktel eller indirekt via bränsleceller, säger Tomas Johansson, vd på Schenker Åkeri AB.

Apotea samordnar stor hjälpsändning till Ukraina

Allt började med en privatpersons önskan att köpa varor av Apotea för tre miljoner till Ukrainas flyktingar. Det fick Apoteas vd Pär Svärdson att dra i gång en rejäl hjälpinsats tillsammans med sina anställda, systerbolag och samarbetspartners. ”Pär har länge varit engagerad i SOS Barnbyar som har verksamhet i Ukraina. Det är nog en av anledningarna till att han agerade så snabbt och kraftfullt”, säger Rebecca Rehn, vd-assistent på Apotea.

Den ohållbara returkarusellen

När du en gång vant dig vid fri frakt, är det svårt att plötsligt börja betala för den verkliga frakt- och returkostnaden. Samtidigt vill allt fler konsumenter veta vilken miljöpåverkan deras konsumtion har. Anna-Maria Petisme som forskar kring e-handel och hållbarhet, med fokus på produktreturer, vid Jönköping International Business School. Hon säger: ”Här har e-handlare en möjlighet att sticka ut och faktiskt visa vad både produkt och fraktalternativ kostar för miljön.”

DB Schenker fyller 150 år

Det har gått från häst och vagn till fraktdrönare när DB Schenker i år firar sitt 150-års jubileum. Idag inleds ett jubileumsår med en mängd externa och interna festligheter på världens alla kontinenter.

Debattartikel

E-handeln och den fria frakten, är det hållbart?

Med kraftigt ökad näthandel kommer ökade krav på leveranserna. Och med ökade krav på leveranserna gör nya aktörer entré på marknaden. Tankar och funderingar formulerade av Magnus Strand, vd på Schenker AB.

Lyckat drönartest för tunga leveranser

Volodrone är ingen vanlig drönare. Med en maxlast på 200 kg skriver den 2,5 meter höga farkosten ny historia när det kommer till alternativa och miljövänliga transporter. Drönaren är utvecklad av Volocopter och premiärturen i offentligt luftrum skedde i samarbetade med DB Schenker.

Nu växlar DB Schenker upp samarbetet med startups

Det finns många smarta entreprenörer där ute som vill förbättra branschen, men som saknar volymer, kundkontakter och finanser. Och så finns det logistikjättar som sitter på erfarenhet, global infrastruktur och kapital. Det är här Schenker Ventures kommer in i bilden.

Eurotransport: DSV vill ta över DB Schenker

Den danska logistikkoncernen DSV är fortfarande ute på ”shoppingrunda” och DB Schenker finns med på listan tillsammans med andra logistikföretag.

95 procent av AC Flobys transporter går på tåg

AC Floby har som ambition att ha en klimatneutral verksamhet i Floby redan 2024. De ser återkommande över hur de kan minska klimatavtrycket i hela leverantörskedjan. Ida Josefsson, inköpare på AC Floby: ”Kollar vi på våra två största leverantörer som vi idag kör med DB Schenkers tåglösning och jämför det med att köra samma sträckor med vägtransport, så har vi sänkt våra koldioxidutsläpp med 75 procent.”