DB Schenker

Listar alla artiklar taggade med: DB Schenker

DB Schenker stärker erbjudandet för inrikestransporter

I höst stärker DB Schenker erbjudandet för inrikestransporter. Högsta prioritet med pengarna tillbaka-garanti, klimatkompenserade leveranser och kostnadsfria notifieringar är bara några av nyheterna inrikes.

Lokala familjeåkerier fixar snabbare leveranstider hos DB Schenker

Nu utökar DB Schenker samarbetet med ett antal åkerier som har lokal förankring. Förändringen sker under tidig höst och kommer att innebära förbättringar av turlistan och en ännu högre leveranskvalitet.
VBG onspot

Nya tider kräver nya leveranslösningar

Nätshoppingen går som tåget, på våra terminaler råder febril aktivitet och ombudens hyllor är fulla. Men i tider med social distansering ställs det krav på nya leveranslösningar. Ida Falkeby, DB Schenker Consulting, berättar om pågående projekt.
Hultsteins

Schenker-skyttel klimatkompenserar projekt i Rajahstan

Med Skaraborg Eco Shuttle reduceras koldioxidutsläppen med 97 procent jämfört med en vägtransport på samma sträcka. Resterande tre procent då? Ja, de klimatkompenseras för alla våra kunder som fraktar gods på den sträckan, skriver DB Schenker på sin nyhetssida.
Nokian

H&M Group donerar 100 000 ansiktsmasker – DB Schenker löser frakten

DB Schenker transporterar för närvarande medicinsk skyddsutrustning till behövande över hela världen för att bekämpa spridningen av Covid-19.
VBG onspot

DB Schenker är bäst i branschen på hållbarhet

Efter 58 000 intervjuer om hur hållbara 1400 olika varumärken uppfattas, utsågs DB Schenker till branschbäst på hållbarhet. Detta av Europas största oberoende varumärkesstudie med fokus på hållbarhet, Sustainable Brand Index.
VBG onspot

Stefan kör hem paket till de som inte vågar gå ut

Möt vardagshjälten och Preemägaren Stefan Olsson. Som varje måndag och torsdag sätter sig i bilen och kör ut de paket som kommit till hans ombud - och som inte kan hämtas ut i dessa coronatider.
Hultsteins

DB Schenker skänker frakten för insatser för Covid-19:s riskgrupper

Radiohjälpen har nu startat en insamling för Coronavirusets riskgrupper. Äldre och personer med underliggande sjukdomar tillhör grupper som drabbas extra hårt av den isolering som nu sker i samhället. De behöver akut stöd och hjälp.
Gelins KGK

Vi hjälpte till att transportera material till Australiens vilda djur

DB Schenker har, tillsammans med Lufthansa Cargo, hjälpt till att transportera över två ton stickade varor till känguruer och andra djur som drabbats av bränderna i Australien.
Gelins KGK

Transporter vid Toyotas truckfabrik i Mjölby går på biogas

Toyota Material Handling i Mjölby tar ytterligare ett stort kliv för att minska verksamhetens miljöpåverkan. Toyotatransporter, såväl regionalt i Östergötland som mellan byggnaderna på fabriksområdet i Mjölby sköts numera med en lastbil som går på biogas.
Gelins KGK