DB Schenker

Listar alla artiklar taggade med: DB Schenker

Vätgas – den nya energins rockstjärna?

På kort tid har vätgas kommit att bli det som allt fler hoppas och tror ska knuffa undan fossila bränslen inom flera områden, inte minst industrin och transporter. Tekniken bakom har varit känd sedan länge men kanske är det nu det lyfter, för nu satsar EU och en mängd företag på tekniken. DB Schenker berättar hur vätgasen fungerar.

DB Schenker först med klimatneutral flygfrakt

DB Schenker och Lufthansa Cargo är först i världen med att leverera klimatneutral flygfrakt med ett flygplan som drivs enbart med Sustainable Aviation Fuel (SAF).
Hultsteins

DB Schenker utökar sin elektriska flotta i Europa

DB Schenker utökar sin elektriska flotta med 36 nya FUSO eCanter-fordon för koldioxidfri stadslogistik i 20 europeiska storstäder. DB Schenker har därmed totalt 41 helelektriska eCanter i daglig drift i Europa.
Daf

Mercedes-Benz eldrivna 25-tons lastbil körs i vardagstrafik

Efter två års tester rullar nu eldrivna tunga lastbilen Mercedes-Benz eActros i vardagstrafik för DB Schenker i Leipzig. Bilen som har en totalvikt på 25 ton går i distributionstrafik på slingor i innerstaden och rullar ca 10 mil om dagen.

DB Schenker om innovation och logistik:

”Vad väntar dig i framtiden?”

Det som sker idag, hade kunnat vara en science fiction-film för 15 år sedan, skriver DB Schenker. De senaste åren har teknikutvecklingen tagit full fart. Idag tycker de det är självklart att hela transportbokningen sker över nätet med god spårbarhet och uppföljning i realtid.
Daf

Kraftig utökning av DB Schenkers verksamhet

Schenker Logistics i Sverige expanderar kraftigt i Jönköpingsområdet. Det skapar cirka 50 nya arbetstillfällen.
VBG onspot

DB Schenker: ”Framtidens transporter måste vara hållbara”

Geografisk närhet till kunderna har alltid varit viktig för DB Schenker. Under tidig höst utökas därför samarbetet med ett antal lokala åkerier. Det innebär ett starkare nätverk och förbättrade ledtider.
Hultsteins

DB Schenker stärker erbjudandet för inrikestransporter

I höst stärker DB Schenker erbjudandet för inrikestransporter. Högsta prioritet med pengarna tillbaka-garanti, klimatkompenserade leveranser och kostnadsfria notifieringar är bara några av nyheterna inrikes.
VBG onspot

Lokala familjeåkerier fixar snabbare leveranstider hos DB Schenker

Nu utökar DB Schenker samarbetet med ett antal åkerier som har lokal förankring. Förändringen sker under tidig höst och kommer att innebära förbättringar av turlistan och en ännu högre leveranskvalitet.

Nya tider kräver nya leveranslösningar

Nätshoppingen går som tåget, på våra terminaler råder febril aktivitet och ombudens hyllor är fulla. Men i tider med social distansering ställs det krav på nya leveranslösningar. Ida Falkeby, DB Schenker Consulting, berättar om pågående projekt.
VBG onspot