DB Schenker

Listar alla artiklar taggade med: DB Schenker

DB Schenker utökar sin elektriska flotta i Europa

DB Schenker utökar sin elektriska flotta med 36 nya FUSO eCanter-fordon för koldioxidfri stadslogistik i 20 europeiska storstäder. DB Schenker har därmed totalt 41 helelektriska eCanter i daglig drift i Europa.
HBA Fordonsteknik AB

Mercedes-Benz eldrivna 25-tons lastbil körs i vardagstrafik

Efter två års tester rullar nu eldrivna tunga lastbilen Mercedes-Benz eActros i vardagstrafik för DB Schenker i Leipzig. Bilen som har en totalvikt på 25 ton går i distributionstrafik på slingor i innerstaden och rullar ca 10 mil om dagen.
Hultsteins

DB Schenker om innovation och logistik:

”Vad väntar dig i framtiden?”

Det som sker idag, hade kunnat vara en science fiction-film för 15 år sedan, skriver DB Schenker. De senaste åren har teknikutvecklingen tagit full fart. Idag tycker de det är självklart att hela transportbokningen sker över nätet med god spårbarhet och uppföljning i realtid.
Daf

Kraftig utökning av DB Schenkers verksamhet

Schenker Logistics i Sverige expanderar kraftigt i Jönköpingsområdet. Det skapar cirka 50 nya arbetstillfällen.

DB Schenker: ”Framtidens transporter måste vara hållbara”

Geografisk närhet till kunderna har alltid varit viktig för DB Schenker. Under tidig höst utökas därför samarbetet med ett antal lokala åkerier. Det innebär ett starkare nätverk och förbättrade ledtider.
VBG onspot

DB Schenker stärker erbjudandet för inrikestransporter

I höst stärker DB Schenker erbjudandet för inrikestransporter. Högsta prioritet med pengarna tillbaka-garanti, klimatkompenserade leveranser och kostnadsfria notifieringar är bara några av nyheterna inrikes.
Daf

Lokala familjeåkerier fixar snabbare leveranstider hos DB Schenker

Nu utökar DB Schenker samarbetet med ett antal åkerier som har lokal förankring. Förändringen sker under tidig höst och kommer att innebära förbättringar av turlistan och en ännu högre leveranskvalitet.
Hultsteins

Nya tider kräver nya leveranslösningar

Nätshoppingen går som tåget, på våra terminaler råder febril aktivitet och ombudens hyllor är fulla. Men i tider med social distansering ställs det krav på nya leveranslösningar. Ida Falkeby, DB Schenker Consulting, berättar om pågående projekt.
Nokian

Schenker-skyttel klimatkompenserar projekt i Rajahstan

Med Skaraborg Eco Shuttle reduceras koldioxidutsläppen med 97 procent jämfört med en vägtransport på samma sträcka. Resterande tre procent då? Ja, de klimatkompenseras för alla våra kunder som fraktar gods på den sträckan, skriver DB Schenker på sin nyhetssida.

H&M Group donerar 100 000 ansiktsmasker – DB Schenker löser frakten

DB Schenker transporterar för närvarande medicinsk skyddsutrustning till behövande över hela världen för att bekämpa spridningen av Covid-19.
Nokian