Lagerhaus valde NTEX i Helsingborg

Klimatarbetet viktigt när Lagerhaus valde Ntex i Helsingborg och i dagarna I dagarna öppnar Ntex ett nytt, toppmodernt logistikcenter vid Långeberga i Helsingborg, nära hamnen, E4 och E6. Etableringen är en del av den framtidssatsning företaget nu gör för att kunna erbjuda ännu effektivare och mer hållbara logistiklösningar. På Lagerhaus, som är en av Ntex största kunder, ser man mycket positivt på hur verksamheten i Helsingborg utvecklas.

I Helsingborg har de båda företagen sedan länge ett etablerat samarbete när det gäller godshantering, plock & pack och distribution. Läget, nära hamnen och de stora förbindelselederna ut i landet, är viktigt för Lagerhaus och i synnerhet då för företagets e-handel.

På Ntex har man under många år fokuserat på smart ruttplanering, ett högt kapacitetsutnyttjande, klimatkompensation och energisnåla fordon som vägar till lägre klimatpåverkan. De senaste tillskotten i fordonsflottan är fem eldrivna och fyra gasdrivna lastbilar och i höst sätts ytterligare en eldriven distributionslastbil i trafik i Helsingborg.

Nyligen undertecknade Ntex Inrikes också stadens klimatavtal som syftar till att göra Helsingborg till en av EU:s 100 klimatsmarta städer. Målet är att staden ska vara klimatneutral senast 2030.

Om artikeln

Publicerad: 2023-05-17 14:30
Kategori: Nyheter
Taggar: E-handel Fossilfritt Godstransporter Klimatarbete Klimatneutral Klimatomställning Lager Lagerhaus Miljö Ntex