Ntex

Listar alla artiklar taggade med: Ntex

Ntex vd Thomas Ström:

”Ökade kostnader skapar förändring – men satsa inte mer på vindkraften”

Pandemi och rusande priser på både el och traditionella drivmedel har legat i topp i den svenska nyhetsrapporteringen under starten på 2022. Mycket talar för att året kommer att fortsätta på det viset, vilket med största säkerhet medför generella prisökningar och en stigande inflation. Allt fler kommer att behöva tänka mer ekonomiskt och strama till sin budget, såväl privat som på arbetet.
Så inleder Thomas Ström, vd på Ntex, sitt blogginlägg som nyligen publicerades.

Ntex utökar verksamheten i Gislaved

Frakt- och logistikföretaget Ntex fortsätter att expandera inom affärsområdet inrikes. I Gislaved utökar nu företaget sin verksamhet med att även erbjuda inrikes distribution. Detta för att möta efterfrågan hos företagets kunder i Småland, skriver Ntex i ett pressmeddelande.

NTEX fortsätter att växa i Sverige och Europa

En ökad efterfrågan på trepartslogistik, medför att Ntex fortsätter att växa kraftig både inom och utanför Sveriges gränser. Det är anledningen till att man nu flyttar in i en mycket stor fastighet i Malmö varifrån man kommer att erbjuda gamla och nya kunder dagliga transporter till hela Sverige samt utlandstransporter till och från i första hand Tyskland, Österrike och Schweiz.

Fängelse för föraren i ”vältolyckan” på E4

Föraren som körde trailerekipaget som körde igenom mitträcket på E4 vid Gränna, döms för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och narkotikabrott till fängelse i 10 månader. Mannen ska även stanna kvar i häkte tills domen vinner laga kraft. Kvinnan får villkorlig dom.

Efter vältolyckan på E4 vid Gränna: Åkeriet kritiseras hårt under rättegången

Efter vältolyckan på E4 nära Gränna då en dragbil tillhörande Transscandinavian Logistics med en trailer från Ntex gick av vägen och ramlade ner på mötande körbana, så har rättegången nu hållits. Åkeriet och speditören har förekommit i tidigare artiklar vi publicerat både på webben och i den redaktionella tidningen. Föraren under rättegången: "Jag hade arbetat i 20 timmar och kände sömnbristen".

Transportstyrelsen om Transscandinavianfallet:

”Oerhört allvarligt”

I mitten av förra veckan välter ett trailerekipage på E4 vid Gränna. Ekipaget hamnar på den mötande, södergående körbanan. Att olyckan sker mycket tidigt på morgonen när trafiken är gles, kan sannolikt ha sparat människoliv. Transportstyrelsen berättar om turerna om och kring företaget.

Efter vältolyckan på E4 – Åtal är att vänta

När trailerekipaget med en totalvikt av cirka 45 ton i mitten av förra veckan går av vägen på E4 nära Gränna, är det ren tur att ingen omkommer. Vägen stängs dessutom av i 30 timmar då det befarades att diesel läckt ut i Vättern. Dragbilen ägs av Transscandinavian Logistics AB och trailern tillhör Ntex, en kombination Proffs har skrivit om tidigare.

NTEX investerar för tillväxt – utökar terminal- och lageryta

Transport- och logistikföretaget Ntex skapar plats för fler kunder, effektivare godshantering och lager genom nyproducerade lokaler strategiskt belägna nära Skandinaviens största containerhamn.
– Med dessa lokaler kan vi erbjuda än bättre hantering av godsflöden till och från Göteborg, inrikes liksom utrikes, säger Ntex vd Thomas Ström.

NTEX förvärvar Scanroad Sverige och Frankrike

Transport- och logistikbolaget Ntex fortsätter sin expansionsresa genom att köpa Scanroad Sverige och Scanroad Frankrike. Förvärven är bolagets åttonde och nionde sedan 2017. I och med sitt förvärv av Scanroad Sverige och Frankrike, blir Ntex en av Sveriges största speditörer på Frankrike och Belgien.

NTEX testar dragbil som drivs med biogas

Ntex tar nästa steg på sin resa mot en mer klimatsmart fordonsflotta. I samverkan med Gasum och Volvo Lastvagnar, testar bolaget nu en lastbil som drivs på flytande biogas. Ntex första egna gasdrivna dragbil kan bli aktuell inom kort.