Färdskrivarfusk

Listar alla artiklar taggade med: Färdskrivarfusk

Brittiskt åkeri fick tillståndet indraget med omedelbar verkan

Ord och inga visor i Storbritannien när ett brittiskt åkeri uppvisade total ansvarslöshet rörande kör- och vilotiderna och registrering av desamma. Det ”goda anseendet” ansågs förbrukat och tillståndet drogs in. Transportchefen diskvalificerades på obegränsad tid från att vara såväl chef som transportchef.

Speditör tar Transscandinavian i försvar: ”Er artikel stämmer inte”

I två tidigare artiklar har Proffs skrivit om Transscandinavian AB, Transscandinavian Carriers AB och Transscandinavian Logistics AB som under de senaste sex åren hittills har fått betala sammanlagt 836 000 i sanktionsavgifter. Speditören Ntex, som har ett samarbete med nyss nämnda bolag, menar dock att tidningen Proffs har fel, något som Ntex säger att både åkeriet och Transportstyrelsen har bekräftat.
Daf

Göteborgsåkeri riskerar 155 000 i sanktionsavgift efter färdskrivarfusk

Den svenske åkeriföretagaren som vi skrev om den 13 november, är enligt Allabolag.se involverad i fem aktiva bolag. Fyra av dessa bedriver enligt sajten transportverksamhet varav tre som aktiebolag och ett som handelsbolag. Endast två av bolagen har yrkestrafiktillstånd. Under de senaste sex åren har de tre aktiebolagen fått betala sammanlagt 836 000 i sanktionsavgifter. Ett nytt ärende ligger för utredning hos Transportstyrelsen, något som kan komma att kosta ett av bolagen ytterligare 155 000 kronor.
Prenumeration 2020-09

Snabb turk utan färdskrivarblad klampades

Poliserna var på utbildning igår den 23 maj, men det hindrade inte bilinspektörerna i Västerås att själva ha koll på trafiken och redan på morgonen tog man in två ekipage på kontrollplats Karleby som båda gav utdelning av den lite ovanliga arten.

Åkeriet om föraren som manipulerat skrivaren:

Vi har inte fattat beslut om hans framtid

Lastbilen hade riggad färdskrivare, något som föraren initialt nekade till att ha någon som helst kännedom om. Men efter ett samtal med åkeriet erkände han sig skyldig.
Proffs har talat med åkeriet.

Daf

Åklagaren fick applåder när

Rumänsk åkare fick böta 150 000 – i Sverige

Manipulerad färdskrivare gav det rumänska åkeriet en kännbar företagsbot från Östersundsåklagaren. Rubriceringen och det höga beloppet var ovanlig och väckte blandade reaktioner i olika läger.

Daf

Irländare får betala 160 000 för magnetfusk

En 43-årig irländsk chaufför kan se fram emot ett möte med det danska rättsväsendet. Detta efter att ha blivit ertappad med att ha fuskat med färdskrivaren.

Hultsteins

Poliskontroller gav pengaregn över Danmark

Under den senaste sjudagarsperioden har danska Tungvognscenter Syd gjort en rad kontroller av den tunga trafiken i Danmark. Kontroller som resulterat i att en mängd böteslappar har delats ut.

VBG onspot

Polsk magnet drog 6 000 kronor till statskassan

Landets trafikpoliser och bilinspektörer fortsätter att engagerat jobba mot fusket i vägtransportbranschen. Det senaste resultatet av det arbetet fick en polsk chaufför känna av i torsdags kväll.

Poliskontroll avslöjade avancerat färdskrivarfusk

Under måndagens kontroll på den Midtjyske motorvägen, stoppade danska Tungvogncenter Syd en polskregistrerad lastbil. Polisen kunde konstatera att den polske föraren hade haft vilotid alldeles strax före kontrollen, vilket man inte tog för sannolikt.

VBG onspot