Böter

Listar alla artiklar taggade med: Böter

Vem vill köpa ”begagnad” mat?

Två budbilsföretag med två olika upplägg figurerar emellanåt i polisens kontroller när de blir rapporterade. Det ena företaget använder trafiktillstånd, men har uppenbarligen inte full kontroll över om fordonen faktiskt körs på trafiktillståndet och om föraren har en vilotidsbok. Det andra företaget har inget trafiktillstånd och vilotidsboken lyser med sin frånvaro. De hänvisar till eget gods. Hur långt kan man tänja begreppet ”eget gods”?

Slarv ledde till dryga böter för brittisk förare

Även i Storbritannien finns det lastbilschaufförer som lämnar säkerhetstänket och det sunda förnuftet hemma när de beger sig ut på vägarna. Den brittiske föraren får böter på mer än 800 pund vilket motsvarar cirka 10 000 kronor och fordonet beslagtas.

Rökförbud även i lastbilshytten och Euro 6 i Nederländerna

Från och med den 1 januari 2022 är det rökförbud på arbetet och det gäller även i lastbilshytten, skriver tyska Eurotransport. Dessutom skärps utsläppskraven i gröna miljözoner där utsläppen ska uppfylla minst Euro 6. 2025 kommer även nollutsläppszoner att finnas.

Åkeriet: Vilka dokument krävs för att köra kombitrafik?

Kvällspasset för Västerås yrkestrafikgrupp bjuder på blandat innehåll. Ett litauiskt åkeri ber bilinspektören förklara vilka dokument som krävs för att köra kombitrafik. Ägaren till ett svenskt bil- och släpekipage vet inte om han ska höra hemma i Polen eller i Sverige och vad har han för körkort - om han ens har ett?

Dubbelklampat brittiskt ekipage försvann

Ett brittiskt ekipage klampades dubbelt upp för såväl överlast som för fordonsbrister. När fordonet ska repareras på plats, försvinner det från platsen. ”Vi har ställt in den på en uppställningsplats för vintern”, säger ägaren när polisen träffar på honom senare.

Sanktionsavgift för veckovila i hytt och ett svenskt åkeri utreds för manipulation

Regeringen säger ofta att de vill ha ordning och reda på våra vägar och berättar gärna om de åtgärder man vidtar för det syftet, men trots det upplever bilinspektör Roger Ogemar att det finns en aldrig sinande ström av fuskare och lagöverträdare som aldrig kommer att hanteras på grund av att det är för lite personal inom trafikpolisen.

Eddie Stobart på listan av KVT-syndare

Börsnoterade Eddie Stobart är inkluderad i en lista över aktörer som DVSA fann begick kör- och vilotidsöverträdelser när de kontrollerades utmed vägarna under 2020.

Klampades, låstes upp – och smet från notan

Lördagen den 13 november befinner sig Helsingborgs yrkestrafikgrupp på en parkeringsficka utmed riksväg 24 i närheten av Röke. Bilinspektörerna Daniel Ferm och Tommy Berg tar in en lettisk dragbil med lettisk trailer. Ekipaget har lastat tompallar i Göteborg och är på väg till kunden i Hässleholm.

80 000 kronor för veckovilor i lastbilshytten

När höstens utbildningar för poliser och bilinspektörer börjar bli klara, kan äntligen Västerås yrkestrafikgrupp arbeta som vanligt igen. Man inleder lite lugnt med att ta in ett bulgariskt och ett ryskt ekipage för kontroll vid säkerhetsparkeringen i Västerås. För det ena åkeriet kommer stoppet att bli både långvarigt och kostsamt.

Överlastat brittiskt ekipage låses in och klampas

Den 27 oktober tar trafikpolisen i Gävleborg, Region Mitt, in ett engelskregistrerat ekipage mellan Sandviken och Gävle. Lastbilen är för 7,5 ton och släpet för 3,5 ton. Föraren och ekipaget hör till gruppen ”resande företagare” som erbjuder sina tjänster i Sverige. Fram tills årsskiftet får brittiska medborgare på dispens fortfarande arbeta i Sverige.