Amazon ansluter sig till IRU för ökat samarbete kring globala vägtransportutmaningar

IRU:s nyaste medlem är Amazon som har gått med i IRU för att arbeta med områden som är avgörande för företagets stora kedja av logistikpartners och den bredare globala vägtransportsektorn. Det finns utmaningar som inkluderar bland annat hållbarhet och koldioxidutsläpp, trafiksäkerhet och artificiell intelligens.

Vice ordförande för EU:s Amazon Transportation Services Andreas Marschner sade att man är glad över att ha blivit en del av IRU-gemenskapen både som som medlem och samarbetspartner.
– Amazons och våra partners framgång beror på att ha en trovärdig, pålitlig röst som förstår, förespråkar och driver samstämmighet om ämnen som är avgörande för vårt arbete och transportbranschen, säger han.

IRU:s generalsekreterare Umberto de Pretto sade att Amazon som är ett ledande globalt e-handels- och logistikföretag är en nyckelspelare inom vägtransportsektorn och som styr över en av världens största fordonsflottor av lastbilar, skåpbilar och andra leveransfordon.

Amazon är djupt engagerad i hållbarhet, ren teknik och bekämpning av klimatförändringar. 2019 var företaget med och grundade Climate Pledge som åtog sig att använda 100 procent förnybar energi till 2025 och att nå nettonoll koldioxid till 2040, tio år före Parisavtalet.

För att nå målen, utvecklade Amazon Shipment Zero, ett program för att göra 50 procent av alla Amazons leveranser till nettonoll koldioxid till 2030 genom en kombination av nollutsläppsfordon, hållbara förpackningar, förnybar energi och förbättrad intermodal effektivitet.

Amazon gör nu sällskap med andra multinationella företag från USA, Europa och Kina som har blivit IRU-medlemmar under det senaste året.

Om artikeln

Publicerad: 2022-12-06 15:50
Kategori: Nyheter
Taggar: Amazon Gods IRU Klimatomställning Logistikföretag Nettonoll Koldioxid Parisavtalet Transport Vägtransport